Ποιες μάρκες δεν έχουν –ακόμη– SUV;

Μπρος στην επέλαση των SUV κάποιες λίγες μάρκες αυτοκινήτων ως άλλα γαλατικά χωριά αντιστέκονται και προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχουν ακόμη εντάξει στη γκάμα τους κάποιο μοντέλο του είδους. Ας δούμε ποιες είναι.

Δεν υπάρχουν πλέον στην αυτοκίνηση πολλές μάρκες που να αντιστέκονται στην προσθήκη ενός SUV στη γκάμα τους. Ιδίως από τη στιγμή που κάποια τελευταία «κάστρα» αντίστασης όπως αυτά της Lamborghini,

της Rolls-Royce ή της Aston Martin έπεσαν προσφάτως, παρουσιάζοντας τα νέα SUV τους.

Ο λόγος για αυτή την επέλαση των SUV έχει να κάνει φυσικά με την αυξημένη ζήτηση του κοινού για μοντέλα του είδους, έναντι των παραδοσιακών χάτσμπακ, σεντάν και ακόμη και κουπέ οχημάτων Το γεγονός αυτό έχει φέρει τα SUV στην πρώτη θέση των πωλήσεων σε σημαντικές αγορές του κόσμου όπως στην Ευρώπη, στις Η.Π.Α. και αλλού, καθιστώντας τα ιδιαίτερα θελκτικά σε όλους τους κατασκευαστές.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το κλίμα, μόνο κάποιες λίγες μάρκες πλέον έχουν απομείνει στην αυτοκίνηση χωρίς να έχουν κάποιο SUV στη γκάμα τους. Πρώτη-πρώτη εξ αυτών η Ferrari, η οποία αυτή τη στιγμή δεν έχει κάποιο SUV στη γκάμα της. Ωστόσο, το 2022, με το λανσάρισμα της νέας Purosangue (Διαβάστε εδώ), η ιταλική κορυφαία μάρκα θα μπει και αυτή στο… χορό των SUV.

Στο κομμάτι των πιο super-sport μαρκών συναντούμε μια ακόμη εταιρεία που λέει «όχι» στα SUV, τη McLaren. Και, σε αντίθεση με τη Ferrari, οι Βρετανοί επανειλημμένα έχουν αρνηθεί την προοπτική ένταξης ενός SUV στη γκάμα τους, χωρίς να αφήνουν καμία ελπίδα για το μέλλον.

Μια ακόμη μάρκα που δεν έχει ακόμη λανσάρει κάποιο SUV είναι η Abarth. Η σπορτίφ εταιρεία του Ομίλου FCA έχει δημιουργήσει τις πιο σπορ εκδόσεις του Fiat 500, όμως –προς το παρόν;– δεν έχει φτιάξει κάτι αντίστοιχο πάνω στο SUV Fiat 500X.

Άλλες μάρκες όπως η νεοσύσταση Alpine, η Lotus, αλλά και οι εξωτικές Bugatti, Pagani και Koenigsegg, έχουν πει «όχι» στα SUV, αν και σε ό,τι αφορά στις Bugatti και Pagani, υπάρχουν πληροφορίες για μελλοντική ενίσχυσή τους με ένα μοντέλο του είδους.

Για το τέλος αφήσαμε μια πολύ γνωστή μας μάρκα, τη smart. Η εταιρεία του Ομίλου Daimler μπορεί κατά καιρούς να έχει παρουσιάσει διάφορα πρωτότυπα που μας προϊδεάζουν για ένα SUV μοντέλο της, όμως ακόμη έχει αποφύγει να βάλει στην παραγωγή ένα τέτοιο αυτοκίνητο, έχοντας επικεντρωθεί πλέον στη νέα της ηλεκτρική εποχή.

The post Ποιες μάρκες δεν έχουν –ακόμη– SUV; appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα