Πλήρως ψηφιακό το εσωτερικό των μελλοντικών Hyundai (+video)

16:44 3/4/2019 - Πηγή: NewsAuto

Το video από το εσωτερικό ενός πρωτότυπου της Hyundai δείχνει τον ψηφιακό δρόμο που θα ακολουθήσουν τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρίας.

Το πρωτότυπο που πρωταγωνιστεί στο video είναι βασισμένο στο i30 όμως η αλλαγή στο εσωτερικό είναι παραπάνω από ριζική. Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο ωστόσο είναι η φιλοσοφία του τιμονιού καθώς στη θέση που συνήθως βρίσκουμε τους διάφορους φυσικούς πολυδιακόπτες υπάρχουν πλέον δύο οθόνες

αφής.

Στόχος αυτής της προσέγγισης είναι η βελτίωση της εργονομίας και η μείωση της πολυπλοκότητας που έχει ο χειρισμός ενός μεγάλου αριθμού φυσικών διακοπτών. Οι οθόνες αφής του τιμονιού έχουν διάφορες εναλλασσόμενες απεικονίσεις μέσω των οποίων ο οδηγός μπορεί να ελέγξει όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, από το ηχοσύστημα έως τον σύστημα πλοήγησης.

Βέβαια εκτός από το τιμόνι οι ψηφιακές οθόνες κυριαρχούν τόσο στον πίνακα οργάνων όσο και στην κεντρική κονσόλα. Ωστόσο αν αυτό σας φαίνεται φυσιολογικό ακόμα και για ένα σημερινό αυτοκίνητο αξίζει να σημειώσουμε πως η οθόνη του πίνακα οργάνων δεν έχει μια αλλά δύο επιφάνειες που είναι τοποθετημένες παράλληλα σε απόσταση 6 χιλιοστών μεταξύ τους. Με αυτό τον τρόπο και με την κατάλληλη διαχείριση των απεικονίσεων δίνεται η δυνατότητα εμφάνισης τρισδιάστατων πληροφοριών.

Το σύνολο των τεχνολογιών που εμφανίζονται στο εσωτερικό του πρωτότυπου Hyundai βρίσκονται βέβαια ακόμα και στάδιο εξέλιξης οπότε είναι σίγουρο πως θα χρειαστεί ακόμα αρκετό διάστημα μέχρι να δούμε κάτι αντίστοιχο σε μοντέλο παραγωγής. Κάθε βήμα πάντως γίνεται σε συνδυασμό με έρευνες οι οποίες δείχνουν κατά πόσο κάθε νέα τεχνολογία επηρεάζει την προσοχή του οδηγού η οποία παραμένει ο πιο σημαντικός παράγοντας στην οδήγηση.

The post Πλήρως ψηφιακό το εσωτερικό των μελλοντικών Hyundai (+video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα