Πάνω από 200 δισ. δολάρια η αξία της Tesla!

17:17 2/7/2020 - Πηγή: NewsAuto

Ρεκόρ ανόδου σημείωσε και πάλι η μετοχή της εταιρείας ωστόσο η Morgan Stanley προειδοποιεί τους επενδυτές.

Στο ιστορικό υψηλό των 1.084,6 δολαρίων εκτοξεύθηκε την τελευταία ημέρα του Ιουνίου η μετοχή της Tesla στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία που καταγράφει τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε αυτήν την τιμή, η κεφαλαιοποίηση έφθασε για

πρώτη φορά τα 200 δισ. δολάρια ενώ η μετοχή φαίνεται πως χθες έκλεισε με άνοδο 6,5% και κυμάνθηκε στα 1.075,2 δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως η Tesla κατέγραψε κέρδη ύψους 16 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2020, εκπλήσσοντας τους αναλυτές που ανέμεναν εκ νέου ζημίες εξαιτίας και της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τα  έσοδα της αυτοκινητοβιομηχανίας του Elon Musk ανήλθαν σε 6 δισ. δολάρια για την ίδια χρονική περίοδο, έναντι 4,5 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα καταγράφοντας άνοδο 33,3%.

Ωστόσο πρόσφατα οι αναλυτές της Morgan Stanley έχουν προειδοποιήσει ότι η μετοχή της Tesla είναι υπερτιμημένη και θα καταγράψει μεγάλη πτώση, με πολλούς επενδυτές να αγνοούν τους κινδύνους και να μεταχειρίζονται την Tesla σαν μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας παρά σαν μια αυτοκινητοβιομηχανία.

Μάλιστα η τράπεζα έδινε τιμή – στόχο τα 650 δολάρια προειδοποιώντας ότι οι επενδυτές αγνοούν του κινδύνους. Η Morgan Stanley αναφέρει ακόμα ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της η Tesla θα κατασκευάζει 2 εκατ. αυτοκίνητα το έτος για τα επόμενα 10 χρόνια, ωστόσο η τρέχουσα τιμή της μετοχής υποδηλώνει πολύ μεγαλύτερο ρυθμό παραγωγής…

Διαβάστε επίσης:

Ψηφίστηκε η διάταξη για τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας – Από πότε ισχύει

Έρχονται τα φανάρια με… κάμερες!

ACEA: Επιδοτήστε την ανανέωση του στόλου των φορτηγών

The post Πάνω από 200 δισ. δολάρια η αξία της Tesla! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα