Όσα έγιναν στο GP Μ. Βρετανίας από πλευράς ελαστικών

Το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας ήταν συναρπαστικό σε εξέλιξη και με τη στρατηγική να παίζει το ρόλο της στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο οδηγός της Mercedes, Lewis Hamilton πανηγύρισε στο ιστορικό σιρκουί του Σίλβερστον για έκτη φορά στην καριέρα του. Η στρατηγική μιας αλλαγής που ακολούθησε από μέση σε σκληρή γόμα, δεν ήταν αναμενόμενη και επηρεάστηκε από την εμφάνιση

του αυτοκινήτου ασφαλείας λίγο πριν το μέσο του αγώνα.

Ήταν ο μόνος από τους τρεις οδηγούς στο βάθρο που έκανε μια αλλαγή, κέρδισε δε, με διαφορά μεγαλύτερη των 20 δευτερολέπτων. Ταυτόχρονα συνέθλιψε το προηγούμενο ρεκόρ γύρου, στο τέλος ενός αγώνα κατά τη διάρκεια του οποίου, όλες οι γόμες P Zero απέδωσαν εξαιρετικά καλά.

ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ
– Υπήρξε μια ευρεία ποικιλία στρατηγικών κατά τη διάρκεια του αγώνα των 52 γύρων. Είδαμε 4 διαφορετικές στρατηγικές στους πέντε πρώτους οδηγούς στον τερματισμό.
– Απ’ όσους βρίσκονταν στην πρώτη 10αδα στην εκκίνηση μόνο οι Mercedes, Red Bull ξεκίνησαν με τη μέση γόμα. Οι Mercedes έκαναν το 1-2 και οι Red Bull τερμάτισαν στην 4η και 5η θέση.
– Ο οδηγός της Ferrari Charles Leclerc ήταν ο οδηγός που τερμάτισε πιο ψηλά απ’ όσους εκκίνησαν με την κόκκινη μαλακή γόμα. Εκκίνησε και τερμάτισε 3ος.
– Η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας έγινε σ’ ένα κομβικό σημείο και όλοι οι πρωτοπόροι την αξιοποίησαν για να πραγματοποιήσουν pit stop ( με εξαίρεση τον οδηγό της Mercedes, Valtteri Bottas).
– Oι συνθήκες χωρίς υγρασία, ζέστη και καθόλου βροχή σε αντίθεση με τις δυο προηγούμενες μέρες στο Σίλβερστον.

ΠΩΣ ΑΠΕΔΩΣΕ Η ΚΑΘΕ ΓΟΜΑ
Σκληρή C1: Είναι απίστευτο ότι μ’ ένα σετ επιβαρυμένο για 32 γύρους, από την πιο σκληρή γόμα στη γκάμα P Zero του 2019, επετεύχθη ο ταχύτερος γύρος όλων των εποχών στο Σίλβερστον. Η επίδοση ήταν κατά 3.3sec καλύτερη από το προηγούμενο ρεκόρ.
Mέση C2: Εκκινώντας μ’ αυτό το λάστιχο ο νικητής και άλλοι πέντε οδηγοί κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον απαιτητικό αγώνα μόνο με μια αλλαγή. Ο οδηγός της Red Bull, Max Verstapeen εκκίνησε με τη μέση γόμα αλλά έκανε δυο αλλαγές για να τερματίσει τελικά 5ος. Ο Bottas επίσης εκκίνησε με τη μέση γόμα και έκανε δυο αλλαγές.
Μαλακή C3: Ο Bottas και οι οδηγοί της Racing Point ήταν οι μόνοι που τερμάτισαν στον αγώνα μ’ αυτή τη γόμα, η οποία χρησιμοποιήθηκε ευρέως στην αρχή.

Ο επικεφαλής F1 και αγώνων αυτοκινήτου της Pirelli, Mario Isola, είπε σχετικά με τον αγώνα της περασμένης Κυριακής: «Οι τρεις γόμες έπαιξαν κομβικό ρόλο στο φανταστικό αγώνα που είδαμε. Πιθανόν η πιο αξιοσημείωτη απόδοση προήρθε από τη σκληρή γόμα με την οποία ο Lewis Hamilton πέτυχε τον ταχύτερο γύρο ακριβώς πριν την καρό σημαία, μ’ ένα σετ ελαστικών που είχε ήδη διανύσει 32 γύρους. Αυτό επετεύχθη σε μια από τις πιο απαιτητικές διαδρομές της χρονιάς με τις πλευρικές φορτίσεις να ξεπερνούν τα 4g σε κάποιες στροφές. Από την αρχή ως το τέλος ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με πολύ δράση και αμφίρροπες μάχες. Το αυτοκίνητο ασφαλείας έπαιξε καθοριστικό ρόλο καθώς ουσιαστικά χώρισε τον αγώνα σε δυο γρήγορα μέρη. Οι πιο πολλοί οδηγοί το εκμεταλλεύτηκαν για ν’ αλλάξουν ελαστικά. Η απόφαση ν’ αλλάξουν λάστιχα στο Hamilton από μέση σε σκληρή γόμα ενόσω οδηγούσε το αυτοκίνητο ασφαλείας ήταν απόφαση κλειδί για τη νίκη του. Τώρα ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την εξέλιξη των γομών του 2020 σε δυο μέρες δοκιμών στο Silverstone με τις Red Bull, Williams».

The post Όσα έγιναν στο GP Μ. Βρετανίας από πλευράς ελαστικών appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα