Οι νέες Mercedes AMG θα είναι υβριδικές

Από το 2021, οι Mercedes-AMG σύμφωνα με τον Tobias Moers θα έχουν και ηλεκτροκινητήρα.

H πρόσφατη παρουσίαση της Mercedes-Benz GLS SUV είναι ένα σημαντικό μοντέλο για την AMG, παρόλο που δεν φέρει ακόμα τα διακριτικά της AMG. Το GLS580 παντρεύει τον V-8 twin-turbo (σχεδιασμένο από την AMG) με ηλεκτρικό μοτέρ 48volt στον στροφαλοφόρο άξονα, δημιουργώντας ένα ήπιο υβριδικό σύστημα.Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της AMG Tobias Moers στο Διεθνές Auto Show στη Νέα Υόρκη το ηλεκτροκίνητο αυτό σύστημα είναι μία προεπισκόπηση του μέλλοντος της AMG.

«Η ανάπτυξη έγινε από εμάς, συμπεριλαμβανομένου και 48βολτου συστήματος. Θα το χρησιμοποιήσουμε και αυτό» δήλωσε ο Moers και πρόσθεσε: «Αρχικά, το ξεκινήσαμε για τους κινητήρες 63 για τις GLE και GLS και τώρα το παρουσιάσαμε στο 580 (GLS). Είναι μέρος του μέλλοντος. Από το 2021, δεν θα κυκλοφορεί αυτοκίνητο χωρίς ηλεκτροκινητήρα».

Οι πρώτοι υβριδικοί κινητήρες της Mercedes-AMG τοποθετήθηκαν στα μοντέλα της σειράς 53. Αυτά τα μοντέλα συνδυάζουν ένα 3.000 κ.εκ. με υπερσυμπιεστή με μια ενσωματωμένη γεννήτρια Starter Generator (ISG), η οποία είναι κάτι σαν ηλεκτρικός υπερτροφοδότης. Το GLS 580… παντρεύει έναν V-8 με το ISG.

Στα αυτοκίνητα της σειράς «53», το ISG και ο ηλεκτρικός συμπιεστής συμβάλλουν στην άμβλυνση του turbo lag. Η αρχή είχε γίνει από το 2017 όταν το concept car τότε 4θυρο AMG GT είχε ένα ηλεκτρικό κινητήρα στον μπροστινό άξονα. Αρχικός στόχος ήταν να καταργηθεί σιγά, σιγά ο 6.000 κ.εκ. V12 κινητήρας των μοντέλων της σειράς 65.

Στη συνέχεια ανακάλυψαν πως είναι δύσκολο να προστεθούν ηλεκτροκινητήρες σε sport μοντέλα λόγω του επιπλέον βάρους των μπαταριών. Η στρατηγική της AMG, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής στα αυτοκίνητα της σειράς 53, ήταν να προσθέσει ηλεκτροφόρα στοιχεία που ενισχύουν την δύναμη του κινητήρα χωρίς να συμπεριλαμβάνουν μπαταρίες. Με βάση όσα έχουμε δει στις E53, το σύστημα λειτουργεί καλά. Είμαστε περίεργοι να δούμε, πως θα εφαρμοστεί στην επόμενη γενιά των αυτοκινήτων της σειράς 63.

The post Οι νέες Mercedes AMG θα είναι υβριδικές appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords