Οι κληρονόμοι της BMW λένε ότι η ζωή τους είναι πιο δύσκολη απ’ όσο νομίζετε!

«Πολλοί πιστεύουν ότι είμαστε πάνω σε ένα γιοτ που πλέει στη Μεσόγειο»  δήλωσε η Klatten.

Η αντιμετώπιση της ευθύνης και της ζήλιας από την κληρονομιά του πλούτου είναι ένα παρεξηγημένο βάρος, σύμφωνα με τους Susanne Klatten και Stefan Quandt, τα αδέλφια δισεκατομμυριούχων που μαζί κατέχουν σχεδόν το ήμισυ του BMW Group.

«Πολλοί πιστεύουν ότι είμαστε πάνω σε ένα γιοτ

που πλέει στη Μεσόγειο»  δήλωσε η Klatten στο γερμανικό Magazin σε μια σπάνια συνέντευξη με τον μικρότερο αδερφό της.

«Ο ρόλος ως θεματοφύλακας του πλούτου έχει επίσης προσωπικές πλευρές που δεν είναι τόσο ωραίες».

Η Klatten, της οποίας ο πατέρας Herbert Quandt βοήθησε στη διάσωση της BMW στα τέλη της δεκαετίας του 1950, είναι η δεύτερη πλουσιότερη άνθρωπος της Γερμανίας με περιουσία αξίας 18,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires.

Έχει επίσης δημιουργήσει εκμεταλλεύσεις στη χημική εταιρεία Altana και στον παραγωγό άνθρακα SGL Carbon.

Η Quandt, η οποία κατέχει μερίδια στην εταιρεία Logwin Logistics και την εταιρεία ομοιοπαθητικής ιατρικής Heel, έχει καθαρή αξία 15,5 δισ. δολαρίων.

Τόσο αυτή όσο και ο αδερφός του έχουν θέσεις στο εποπτικό συμβούλιο της BMW.

«Και για τους δυο μας, σίγουρα δεν είναι τα χρήματα που μας οδηγούν», δήλωσε ο Quandt. «Πάνω απ ‘όλα, είναι ευθύνη της εξασφάλισης θέσεων εργασίας στη Γερμανία».

Οι δύο κληρονόμοι λένε ότι είναι άνετοι με τους ρόλους τους, αλλά αρχικά αγωνίστηκαν σκληρά καθώς ανέλαβαν υψηλές θέσεις σε νεαρές ηλικίες.

Ο Quandt, ο οποίος ήταν 30 ετών όταν ανέλαβε την πρώτη υψηλόβαθμη θέση του και ανέφερε ότι μπορεί να ήθελε να εργαστεί λίγα χρόνια ως «απλός» διευθυντής προϊόντων κάπου ή να σπουδάσει αρχιτεκτονική.

«Το σημείο εκκίνησης μου δεν υπήρξε ποτέ. Τώρα λοιπόν έρχομαι και δείχνω σε όλους πως έχει γίνει», δήλωσε ο Quandt, ο οποίος αμφισβητεί το σκεπτικό ενός φόρου κληρονομιάς.

«Αντίθετα, ήταν μια συνεχής αμφισβήτηση, που συνδέεται με την αυτοπεποίθηση» ξεκαθάρισε ο Quandt.

Η Klatten, δήλωσε ότι η ανακατανομή πλούτου δεν λειτουργεί και ότι μια δίκαιη κοινωνία επιτρέπει στους ανθρώπους να ακολουθούν ευκαιρίες σύμφωνα με τις ικανότητές τους.

«Το δυναμικό μας πηγάζει από το ρόλο του κληρονόμου και την ανάπτυξη αυτού. Δουλεύουμε σκληρά για αυτό κάθε μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Klatten.

The post Οι κληρονόμοι της BMW λένε ότι η ζωή τους είναι πιο δύσκολη απ’ όσο νομίζετε! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα