Οδοιπορικό στην Παύλιανη με το Hyundai i30 N

Η «μεγάλη κυρία» της ορεινής Φθιώτιδας αποκαλείται Παύλιανη. Τη γνωρίζουν ακόμη και οι τελευταίες βίδες των αγωνιστικών αυτοκινήτων που προσπάθησαν κατά καιρούς να την κατακτήσουν στα θρυλικά Ράλι Ακρόπολις του χθες. Εμείς, προκειμένου να ανταποκριθούμε, επιλέξαμε το μπλε χάπι που λέγεται Hyundai i30 N Performance.

(Δημοσιεύτηκε στο τεύχος 11 της Eλληνικής

έκδοσης του Car Magazine – *Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη)

Του Γιάννη Τσιρογιάννη ([email protected])
Φωτογραφίες: Χρήστος Καραγιωργάκης

Όταν έχεις ξυπνήσει από τα άγρια χαράματα, είσαι κουρασμένος από την προηγούμενη μέρα και καλείσαι να διανύσεις μπόλικα χιλιόμετρα στο ελληνικό ανάγλυφο αυθημερόν, είσαι εξαρχής αρνητικά προκατειλημμένος για το εγχείρημα. Λες «δεν μπορεί, το μάτι θα κλείσει μέχρι τη Φθιώτιδα, ο φωτογράφος θα γείρει επίσης εξουθενωμένος από το βαρύ πρόγραμμα δίπλα, οι ευθείες θα μοιάζουν ατελείωτες, εάν φυσικά δεν θέλεις να βρεθείς στο Αυτόφωρο αποχαιρετώντας την άδεια οδήγησης». Λίγο πολύ όλα τα παραπάνω συνέβησαν, με εξαίρεση, ευτυχώς, το τελευταίο.

Η ενέργεια και ο ενθουσιασμός που έχεις στα, σχεδόν, 45 σου δεν συγκρίνονται, δυστυχώς, επ’ ουδενί όχι μόνο με τα πάλαι ποτέ 25 -που μοιάζουν πλέον να είναι αιώνες πίσω-, αλλά ακόμη και με τα 35. «Το μυαλό σου έχει πήξει», όπως λένε και οι απανταχού γιαγιάδες και παππούδες, η θεώρηση της πραγματικότητας γίνεται πια με πιο στωικό τρόπο. Anyway, ξεφύγαμε, δεν είναι ώρα για ψυχογράφημα. Σε κάθε περίπτωση το χάπι της υπόθεσης χρυσώνει εκείνο το μπλε (γαλάζιο για την ακρίβεια) Hyundai με το τεράστιο «N» εκατέρωθεν. Εκείνο που δημιουργεί αναπόφευκτα απορίες σε ντόπιους και μη. «Τι σημαίνει δαύτο φιλαράκι;», «Γιατί N;», ήταν μερικές από τις ερωτήσεις με τη χαρακτηριστική προφορά της ελληνικής λεβεντιάς που κατοικοεδρεύει στην περιφέρεια.


Και πρέπει να εξηγήσεις ότι το τμήμα επιδόσεων της Hyundai χρησιμοποιεί το «N» από τη διάσημη πίστα του Nürburgring αλλά και το κέντρο εξέλιξης της εταιρείας, Namyang, στην Κορέα . Όπως και να ’χει, προτού καν ακούσουν τα σκασίματα της εξάτμισης ή το ξεσάλωμα του turbo, από την ιδιαίτερη, «αγωνιάρικη» εικόνα και μόνο, με το χαμηλωμένο αμάξωμα, τους μεγάλους τροχούς, τις απολήξεις της εξάτμισης, το χρώμα και το μονόγραμμα, είσαι κιόλας ο λαϊκός ήρωας που έδωσε χρώμα στην περιοχή τους.Στην εθνική οδό τίποτα το σπουδαίο δεν θα τσιγκλήσει τον ουρανίσκο σου. Διατηρείς εύκολα με 6η στο εξαιρετικό κιβώτιο τα 140 km/h ως βασική ταχύτητα ταξιδιού, νιώθεις κυριολεκτικά πως σέρνεσαι, ωστόσο ακόμη κι έτσι τα 12 lt/100 km κατανάλωσης δεν λένε να πέσουν με την καμία.

Επιτέλους έφτασε η στιγμή που αφήνεις τον αυτοκινητόδρομο στη διασταύρωση στην έξοδο του Μπράλου, κινούμενος πλέον προς Οίτη, Παύλιανη και Γραβιά, κατόπιν προς Μουσουνίτσα και Αγιο Αθανάσιο. Το δέος αρχίζει να σε συνεπαίρνει ακόμη κι αν αντί για την μπλε κάψουλα οδηγούσες Atos. Είναι τόσο έντονη η παρουσία του Ράλι Ακρόπολις στην περιοχή που νομίζεις ότι στην επόμενη στροφή θα εμφανιστούν οι αστέρες του παρελθόντος να μαρσάρουν τα τετράτροχα τέρατά τους στην εκκίνηση κάποιας διάσημης ειδικής διαδρομής. Το δίλημμα τεράστιο: Να απολαύσεις το απόλυτο τοπίο κατάφυτο από έλατα, κερασιές, μηλιές, καρυδιές και καστανιές, να παρασυρθείς από την αύρα και τη φυσική ομορφιά του ή να παλέψεις πίσω από το τιμόνι του κορεάτικου όπλου.

(Στην Παύλιανη το i30 N αισθάνεται σαν το ψάρι στο νερό. Έτοιμο να καταπιεί το στροφιλίκι με μαεστρία και πολλά χιλιόμετρα στο ταχύμετρο. Όταν μπεις σε ρυθμό, αρνείσαι να σκεφτείς οτιδήποτε άλλο, κάτι σαν καθαρτικό του νου).

(Εσύ μόλις ανακάλυψες το ελιξίριο νεότητας: ζεις τη δική σου νιρβάνα όταν το i30 N εκτοξεύεται κυριολεκτικά από καμπή σε καμπή, με ανεξάντλητα περιθώρια πρόσφυσης, έτοιμα να δοκιμάσουν τον οργανισμό σου).

Οσο κι αν παριστάνω τον ρομαντικό, η επιλογή είναι μία για τον πυροβολημένο νου μου τα τελευταία τριάντα έτη (μέσα και η εφηβική ηλικία). Το κουμπί Ν στη βάση του τιμονιού είναι το διαβατήριο που σε εισάγει στις πύλες της κολάσεως.Ο ήχος αγριεύει, η μελωδία τρυπά το υποσυνείδητο, η απόκριση γίνεται ακαριαία, σε σημείο που το μπλε Hyundai να συστήνεται με την ιστόρια. Οι απανωτές στροφές στοχεύουν να δέσουν κόμπο το στομάχι. Όχι το δικό σου, αλλά εκείνο του δύσμοιρου συνοδηγού. Εσύ μόλις ανακάλυψες το ελιξίριο νεότητας: ζεις τη δική σου νιρβάνα όταν το i30 N εκτοξεύεται κυριολεκτικά από καμπή σε κα-μπή, με ανεξάντλητα περιθώρια πρόσφυσης, έτοιμα να δοκιμάσουν τον οργανισμό σου. Το πράμα δεν κρατάει απλώς, αλλά διαβάζει τον δρόμο λες και είναι η φυσική του συνέχεια.

Οι τροχοί γαντζώνονται στο οδόστρωμα, το μπλοκέ διαφορικό τραβά γλυκά τη μούρη μέσα στη στροφή, η ανάρτηση λειτουργεί σαν μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα όσο εσύ πιάνεις τον εαυτό σου να σφίγγει ολοένα πιο δυνατά τη στεφάνη του τιμονιού. Είναι τόσο καλοστημένο το i30 N που τσάμπα ταλαιπωρείς τα φρένα πριν την είσοδο της στροφής θέλοντας να μειώσεις τη φόρα. Κάθε φορά που το κάνεις νιώθεις βλάκας. Όλη αυτή η ορμή του δίλιτρου υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα δεν σε θέτει εκτός επιθυμητής γραμμής, οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χτίσεις εσύ αυτοπεποίθηση δοκιμάζοντας τα δικά σου όρια, γιατί τα αντίστοιχα του αυτοκινήτου είναι αναμφισβήτητα υψηλότερα. Το i30 N πατά, επιταχύνει, στρίβει, φρενάρει σαν ένα καλό αγωνιστικό που αποχωρίστηκε τα roll cage από την καμπίνα και το έσκασε από κάποια ειδική.

Επί του προκειμένου, στην Παύλιανη αισθάνεται σαν το ψάρι στο νερό. Έτοιμο να καταπιεί το στροφιλίκι με μαεστρία και πολλά χιλιόμετρα στο ταχύμετρο. Όταν μπεις σε ρυθμό, αρνείσαι να σκεφτείς οτιδήποτε άλλο, κάτι σαν καθαρτικό του νου. Αρκεί να μη φοβηθείς. Οχι τίποτ’ άλλο, αλλά αν το κάνεις θα στερήσεις από τον εαυτό σου καντάρια ηδονής…Στο τέλος της ημέρας νιώθεις σαν τον εστεμμένο του τουρνουά. Περήφανος για ό,τι βίωσες, εξουθενωμένος που τέντωσες τις αισθήσεις σου αποβάλλοντας τις περιττές τοξίνες από μέσα σου. Έχεις πια να διηγείσαι, μια που όσο ζεις μαθαίνεις, ότι το i30 N αξίζει κάθε ευρώ από τα λεφτά του. Λες και η φίρμα κατείχε την τέχνη από καιρό, αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό. Επιστροφή στη βάση, οι παραστάσεις χαραγμένες στο πίσω μέρος του κεφαλιού για πάντα. Αυτοκίνητο και φύση σε έναν ενδεδειγμένο συνδυασμό. Μια ισορροπία που δεν διαταράχθηκε ούτε με τις στριγκλιές της εξάτμισης στο απόλυτα βουκολικό περιβάλλον. Χαλάλι η ταλαιπωρία..

(Είναι τόσο έντονη η παρουσία του Ράλι Ακρόπολις στην περιοχή που νομίζεις ότι στην επόμενη στροφή θα εμφανιστούν οι αστέρες του παρελθόντος να μαρσάρουν τα τετράτροχα τέρατά τους)

SPECS:

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 1,998 cc , i4 Turbo
275 PS @ 6.000 rpm, 36.0 kgm @ 1.750 – 4.200 rpm
ΚΙΒΩΤΙΟ: Χειροποίητη 6 Σχέσεων
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Στους Εμπρός τροχούς, Μηχανικό Μπλοκέ Διαφορικό
ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΑΝΑΡΤΗΣΗ: Γόνατα Macpherson (E ) Πολλαπλών συνδέσμων (Π)
0-100 KM/h: 6.1”
ΤΕΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 250 km/h
ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 12.8 lt/100 km
CO2: 163 g/km
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (Μ/Π/Y): 4,335/1,795/1,451 mm
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ: 2.650 mm
ΒΑΡΟΣ: 1,504 Kg
ΤΙΜΗ: Από 28.750 €

Η δοκιμη εγινε με καυσιμα ελιν
Keywords
Τυχαία Θέματα