ΟΔΔΥ: Θαλαμηγοί, ιστιοφόρα και ταχύπλοα με τιμές εκκίνησης από 900 ευρώ!

Ξύλινα ιστιοφόρα, πλοία μέχρι και αλιευτικά εκποιεί η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού.

Μπορεί να βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα ωστόσο ο ΟΔΔΥ την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει δημοπρασία υλικών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλά σκάφη αναψυχής σε πραγματικά άκρως δελεαστικές τιμές εκκίνησης.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η διακήρυξη στις 19-12-2019 ημέρα Πέμπτη και

ώρα 9.00 π.μ., θα γίνει στην αποθήκη της ΔΔΔΥ στη Μαγουλέζα και ταυτόχρονα την ίδια μέρα και ώρα με τηλεφωνική σύνδεση στα γραφεία και ταυτόχρονα την ίδια μέρα και ώρα με τηλεφωνική σύνδεση στα γραφεία του Α΄ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ-ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΤΜΗΜΑ Ζ΄ ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, (τηλ. 2310-232882), του ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, ΤΜΗΜΑ Ι΄-ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΥ 2 ΚΑΙ ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ, (τηλ. 2610-317462, 2613-621731) & του ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΜΗΜΑ Ζ΄ ΔΙΑΧ/ΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, ΦΑΡΣΑΛΩΝ 21, (τηλ. 2413-511705, 511706), πλειοδοτική προφορική δημοπρασία για την πώληση με ετήσια σύμβαση: 1)΄Αχρηστου Χαρτιού (Αρχείου Καλαθόχαρτο, ΦΕΚ Εθνικού Τυπογραφείου, Λαχεία, Ταινίες Καπνού, υδατογραφημένα χαρτιά, και οτιδήποτε άλλο χαρτί σε άλλη ποιότητα), προερχόμενο από Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΙΔ & ΝΠΔΔ του Ν. Αττικής πλην Νήσων. 2) ΄Αχρηστου και μη λειτουργικού Ηλεκτρονικού – Ηλεκτρικού – Ιατρικού Εξοπλισμού (Εξοπλισμός Πληροφορικής – Τηλεπικοινωνιών –μεγάλες και μικρές Οικιακές Συσκευές, καταναλωτικά είδη, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία Η/Υ, Εκτυπωτές, φωτοαντιγραφικά, τηλέφωνα, γραφομηχανές, ψυγεία, πλυντήρια ηλεκτρικές σκούπες, κλιματιστικά, ραδιόφωνα, τρυπάνια και άλλα ιατροτεχνολογικά προϊόντα (εξαιρουμένων των εμφυτευμάτων και των μολυσμένων), προερχόμενο από Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, του Ν. Αττικής πλην Νήσων, σύμφωνα με τους Γενικούς ΄Ορους Πώλησης Υλικών, Πλωτών & Εναέριων Μέσων. Οι εγγυήσεις συμμετοχής για όλα τα υλικά είναι 20% της τιμής εκκίνησης και ο διακανονισμός γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με τις κατά τόπους αρμόδιες τελωνειακές αρχές ή με την κεντρική υπηρεσία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΔΔΔΥ).

Το όνομα Ferretti είναι συνώνυμο της πολυτέλειας στα σκάφη αναψυχής σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη λίστα της δημοπρασίας του πρώην ΟΔΔΥ υπάρχει και ένα Ferretti μοντέλο 48 High Performance μήκους 14,94 μέτρων και πλάτους 3,3 μέτρων το οποίο φέρει δύο εσωλέμβιους πετρελαιοκινητήρες τύπου Iveco Aifo οι οποίοι αποδίδουν 825 ίππους έκαστος καθώς και μία βοηθητική λέμβο Zodiac με δύο κουπιά μήκους 2 μέτρων και εξωλέμβια μηχανή Yamaha 2,5 ίππων. Το συγκεκριμένο σκάφος βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης τις 125.000 ευρώ και είναι μη Κοινοτικό οπότε και επιβαρύνεται με επιπλέον εισαγωγικό δασμό. Αντίστοιχα σκάφη στην αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν από 250.000 ευρώ.

Ένα ξύλινο ιστιοφόρο με σημαία ΗΠΑ μήκους 17,2 μέτρων με εσωλέμβια μηχανή μάρκας Mercruiser 140 ίππων αναμένεται να προσελκύσει πολλούς ενδιαφερόμενους καθώς η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 4.000 ευρώ! Ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε πως το συγκεκριμένο σκάφος είναι μη Κοινοτικό οπότε επιβαρύνεται με επιπλέον εισαγωγικούς δασμούς. Αντίστοιχα σκάφη στην αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν τουλάχιστον 100.000 ευρώ!

Αν πάλι κάποιος αναζητά ένα πολυεστερικό ιστιοφόρο σκάφος με μήκος 12,6 μέτρα, πλάτος 4,1 μέτρα και ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας 1,2 μέτρα μάρκας Benetau με ένδειξη Oceanis 430 το οποίο φέρει κύρια μηχανή Perkins Prima απόδοσης 45 ίππων καθώς και ένα βοηθητικό σκάφος Tender μήκους 3,2 μέτρων και πλάτους 1,5 μέτρου με εξωλέμβια μηχανή Honda 2,3 ίππων τότε καλό θα ήταν να επισκεφθεί την δημοπρασία του πρώην ΟΔΔΥ. Το συγκεκριμένο σκάφος εκποιείται με τιμή εκκίνησης τις 23.000 ευρώ αλλά θα πρέπει να τονίσουμε ότι επιβαρύνεται με επιπλέον εισαγωγικό δασμό καθώς είναι μη κοινοτικό. Αντίστοιχα σκάφη στην αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν από 100.000 ευρώ!

Πάντως στη λίστα της δημοπρασίας υπάρχουν πάρα πολλά πρώην περιπολικά σκάφη του λιμενικού με τιμές εκκίνησης από τις 2.000 ευρώ. Το πρώτο αφορά σε ένα πρώην περιπολικό σκάφος του λιμενικού τύπου chris-craft με μήκος 5,6 μέτρα και πλάτος 2,1 μέτρα χωρίς εξωλέμβιους κινητήρες με τιμή εκκίνησης τις 2.000 ευρώ. Ακόμη ένα εντυπωσιακό φουσκωτό με πολυεστερική γάστρα πρώην περιπολικό του λιμενικού σώματος εκποιείται με τιμή εκκίνησης τις 4.500 ευρώ με μήκος 10,2 μέτρα και πλάτος 3,2 μέτρα χωρίς βέβαια εξωλέμβιους κινητήρες.

Αν κάποιος επιθυμεί να αποκτήσει ένα πραγματικό αλιευτικό σκάφος τότε καλό θα είναι να μεταβεί στην δημοπρασία που διοργανώνει ο πρώην ΟΔΔΥ καθώς στη λίστα υπάρχει ένα τέτοιο σκάφος με μήκος 24,9 μέτρα με εσωλέμβια μηχανή μάρκας Man Marine Blue. Το συγκεκριμένο σκάφος εκποιείται σε τιμή εκκίνησης μόλις 900 ευρώ! Ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε πως το συγκεκριμένο σκάφος είναι μη Κοινοτικό οπότε επιβαρύνεται με επιπλέον εισαγωγικούς δασμούς αλλά οι τιμές διάθεσης αντίστοιχων αλιευτικών σκαφών ξεκινούν από τουλάχιστον 50.000 ευρώ!

Μία ξύλινη θαλαμηγός χρώματος λευκού με μήκος 16,5 μέτρα και πλάτους 4,6 μέτρων η οποία φέρει δύο κύριες μηχανές μάρκας Iveco Aifo δημοπρατείται από τον πρώην ΟΔΔΥ με τιμή εκκίνησης μόλις 14.000 ευρώ. Ωστόσο το σκάφος είναι μη κοινοτικό πότε επιβαρύνεται με επιπλέον εισαγωγικούς δασμούς. Αντίστοιχα σκάφη στην αγορά των μεταχειρισμένων κοστίζουν από 70.000 ευρώ!

Ένα ξύλινο ιστιοφόρο σκάφος με μήκος 26 μέτρα, πλάτος 6 μέτρα και ύψος από την θάλασσα 4 μέτρα αναμένεται να προσελκύσει όσους αναζητούν ένα πολυτελές γιοτ. Στο σκάφος υπάρχει επίσης μια φουσκωτή λέμβος μήκους 2,5 μέτρων με εξωλέμβιο κινητήρα Suzuki καθώς και μία σωστική σχεδία. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 90.000 ευρώ και το σκάφος είναι μη Κοινοτικό οπότε και επιβαρύνεται με επιπλέον εισαγωγικό δασμό. Αντίστοιχα μεταχειρισμένα ελληνικά κοστίζουν κοστίζουν πάνω από 200.000 ευρώ!


Για τους λάτρεις των ταχύπλοων το μηχανοκίνητο πολυεστερικό σκάφος με μήκος 8,6 μέτρα και πλάτους 2,6 μέτρων και εσωλέμβιο κινητήρα Volvo 320 V8 αναμένεται να καλύψει ακόμη και τους πλέον απαιτητικούς ερασιτέχνες καπετάνιους. Το σκάφος εκποιείται σε τιμή εκκίνησης 24.000 ευρώ και είναι μη Κοινοτικό πότε επιβαρύνεται με επιπλέον εισαγωγικό δασμό. Αντίστοιχα σκάφη στην ελληνική αγορά μεταχειρισμένων κοστίζουν από 50.000 ευρώ.

Για τους λάτρεις των ιστιοπλοϊκών στη λίστα της δημοπρασίας υπάρχει και ένα Contention 33 κατασκευής Southern Ocean, μήκους 9.,9 μέτρων και πλάτους 3,1 μέτρων το οποίο φέρει μια μηχανή Yanmar με ιπποδύναμη 18 ίππων και ένα βοηθητικό φουσκωτό σκάφος Quicksilver με εξωλέμβια μηχανή Yamaha 15 ίππων με τιμή εκκίνησης μόλις 10.000 ευρώ. Οι τιμές για αντίστοιχα μεταχειρισμένα σκάφη στην ελληνική αγορά διατίθενται από 30.000 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την διακήρυξη της δημοπρασίας του πρώην ΟΔΔΥ.

Διαβάστε επίσης:

Ιδού τα πρώτα κίνητρα στα ΚΤΕΛ για την ανανέωση των λεωφορείων!

Ξανά στους δρόμους τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχων-Θα ξεσκονίζουν όλα τα οχήματα

Αυτά τα αυτοκίνητα δεν κατάφεραν να ληστέψουν…

The post ΟΔΔΥ: Θαλαμηγοί, ιστιοφόρα και ταχύπλοα με τιμές εκκίνησης από 900 ευρώ! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα