Ο Gordon Murray οδηγεί για πρώτη φορά το Τ.50 του (video)

Το πρωτότυπο του πρωτοποριακού hypercar Gordon Murray Automotive T.50 XP2 οδηγήθηκε για πρώτη φορά σε πραγματικές συνθήκες και μάλιστα από τον ίδιο τον δημιουργό του.

Στην πίστα της διάσημης εκπομπής αυτοκινήτου Top Gear στο Dunsfold της Μ. Βρετανίας έγινε η πρώτη δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες του εντυπωσιακού και τεχνολογικά πρωτοποριακού hypercar T.50 που έχει σχεδιάσει και θα κατασκευάζει ο Gordon Murray.

O ταλαντούχος σχεδιαστής και μηχανικός ήταν μάλιστα αυτός που

βρέθηκε στην θέση του οδηγού του πρωτοτύπου με το οποίο πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμή του αυτοκινήτου. Παρά το γεγονός πως ο κινητήρας της Cosworth που βρίσκεται ακόμα σε φάση εξέλιξης και είχε “κόφτη” στις 3.000 σ.α.λ. ο Murray μετά από την πρώτη του εμπειρία με το αυτοκίνητο σε πραγματικές συνθήκες δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος με όσα είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει. «Μπορείς να καταλάβεις από την πρώτη στιγμή αν ένα αυτοκίνητο θα είναι καλό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το video από αυτή την δοκιμή του T.50 δεν έχει φυσικά κάποια θεαματικά πλάνα λόγω του περιορισμένου εύρους λειτουργίας του ατμοσφαιρικού V12 των 3.9 λίτρων ο οποίος στην τελική του μορφή θα ανεβαίνει μέχρι τις 12.100 σ.α.λ. και θα αποδίδει 650 ίππους, που θα φτάνουν στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων.

Μεταξύ άλλων μετά τη δοκιμή ο Murray σημείωσε πως «το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά άμεσο, ακριβές και οδηγικά ανταποδοτικό. Είναι φανταστική εμπειρία να βρίσκομαι και πάλι σε ένα αυτοκίνητο με την θέση οδήγησης στο κέντρο. Αυτή η διάταξη προσφέρει εξαιρετική ορατότητα και είμαι σίγουρος πως όσοι αποκτήσουν το T.50 θα το απολαύσουν».

Το τεχνολογικά και αεροδυναμικά πρωτοποριακό T.50 που στην έκδοση παραγωγής θα ζυγίζει μόλις 920 κιλά βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο εξέλιξης. Η παραγωγή του είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022 με το σχέδιο να προβλέπει την κατασκευή μόλις 100 αντιτύπων και 25 επιπλέον ειδικών εκδόσεων Niki Lauda για χρήση σε πίστα.

Διαβάστε επίσης
Nissan GT-R Nismo προπαραγωγής τραβάει τα βλέμματα σε συνάντηση με supercars (video)
O ορισμός του supercar: Lamborghini Countach LP400 S του 1982
Hyperion XP-1: Supercar με κυψέλες υδρογόνου

The post Ο Gordon Murray οδηγεί για πρώτη φορά το Τ.50 του (video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα