Ο Esteban Ocon μιλάει για στην εμπειρία στο Ράλι Μόντε Κάρλο (video)

21:06 2/2/2021 - Πηγή: NewsAuto

Η συμμετοχή οδηγών της Formula 1 σε ράλι δεν είναι κάτι καινούριο – ήταν όμως μία μοναδική εμπειρία για τον Esteban Ocon.

Ενώ αντίπαλοί του είχαν πλήρη εμπλοκή στο WRC όπως ο Kimi Raikkonen ή πειραματίζονται ενίοτε όπως ο Valtteri Bottas, ο Γάλλος οδηγός δεν είχε έως τώρα

ζήσει κάτι εκτός δρόμου. Και το έκανε στο πλαίσιο του Ράλι Μόντε Κάρλο με το οποίο άνοιξε η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021 για το WRC, στο οποίο κατέκτησε τη νίκη ο Sebastien Ogier.

Βέβαια ο 24χρονος δεν συμμετείχε στο ράλι, είχε έναν άλλο, ιδιαίτερο ρόλο. Συγκεκριμένα, ως οδηγός της Alpine, οδήγησε μία A110S ως VIP Driver, κάνοντας περάσματα στις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές στις γαλλικές Άλπεις.

“What a moment, that was so much fun. One of the best times I had in racing.”
Join @oconesteban as he explores what it means to be “born in the alps, raised by racing” while he takes on the #RallyeMonteCarlo behind the wheel of the A110S. pic.twitter.com/NxKZqk7hUr

Alpine Cars (@AlpineCarsUK) January 24, 2021

«Ήταν πολύ απολαυστικό. Αυτό το αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο ακριβώς για αυτό, για να γλιστράει στην έξοδο της στροφής. Το να έρθω εδώ ως οδηγός της Alpine ήταν ο καλύτερος δυνατός τρόπος να ξεκινήσει το 2021. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ το προηγούμενο βράδυ. Ξυπνούσα μέσα στη νύχτα και κοιτούσα πόσο πρέπει να κοιμηθώ ακόμα, γιατί ήθελα να σηκωθώ και πάω να οδηγήσω. Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος. Αυτοί οι οδηγοί είναι ήρωες. Το να πιέζεις στο όριο σε τέτοιους δρόμους και σε τέτοια κατάσταση, με τόσο γρήγορα και περίπλοκα αυτοκίνητα. Σίγουρα κάποια μέρα θα λάβω μέρος σε ένα ράλι», είπε ο Ocon.

Bonus #RallyeMonteCarlo content!
Get right in there with @OconEsteban (& @Alpine_Cars) as he experiences the Rallye Monte Carlo Yup, it’s the onboard cameras!@alpinecarsUK pic.twitter.com/eDYtY0e5fm

Alpine F1 Team (@AlpineF1Team) January 28, 2021

Προς το παρόν, η προσοχή του είναι πλέον στραμμένη στη Formula 1 όπου φέτος ενώνει τις δυνάμεις του με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Fernando Alonso. Η νέα σεζόν ξεκινά στα 28 Μαρτίου, στο Μπαχρέιν. Με τις μοναδικές δοκιμές εξέλιξης να διεξάγονται επίσης στην πίστα του Σακχίρ, δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης:
H πρώτη μέρα του Vettel στην Aston Martin (video)

Οι πρώτοι γύροι του Sainz με τη Ferrari (video)

Η πρώτη ημέρα του Perez στη Red Bull Racing (videos)

The post Ο Esteban Ocon μιλάει για στην εμπειρία στο Ράλι Μόντε Κάρλο (video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα