Νόρις: Συνιδρυτής νέας ομάδας μονοθέσιων junior

12:47 4/9/2026 - Πηγή: NewsAuto

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 για το 2025, Λάντο Νόρις, συνίδρυσε μια νέα ομάδα μονοθέσιων junior, την LN4 Fusion, η οποία θα αγωνιστεί στο Ιταλικό Πρωτάθλημα F4, στην FRECA και στη Formula 3.

Ο 26χρονος , ο οποίος κατέκτησε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο στη Formula 1 πέρυσι με τη McLaren και πρόσφατα υπέγραψε επέκταση συμβολαίου που τον κρατά στη βρετανική ομάδα μέχρι το τέλος του 2030, ανακοίνωσε τα νέα έργα σε μια εκδήλωση στην Ιταλία.

Η ομάδα θα αγωνιστεί στο Ιταλικό Πρωτάθλημα F4, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Περιφερειακής FIA Formula [FRECA] και στη Formula 3. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η LN4 Fusion λειτουργεί ήδη ένα ειδικό πρόγραμμα δοκιμών της βρετανικής Formula 4, ενώ παράλληλα εργάζεται για την εξασφάλιση μελλοντικής συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

introducing LN4 Fusion. a new multi-championship junior single-seater racing team co-founded by Lando Norris.

coming to the track in 2027. this is just the beginning. pic.twitter.com/XPwVS38cWK

— LN4 Fusion (@ln4fusion) September 2, 2026

Ο όμιλος έχει επίσης αποκτήσει επιλεγμένα περιουσιακά στοιχεία της AIX Racing, η οποία εξασφάλισε την είσοδο στην F3 μέχρι το τέλος της σεζόν του 2027, και έχει υποβάλει αίτηση συμμετοχής στην F2, τη σειρά αγώνων που ακολουθεί την F1. Τα αυτοκίνητα θα είναι διακοσμημένα με μια έντονη χρωματική παλέτα στην οποία κυριαρχεί το χαρακτηριστικό φθορίζον κίτρινο του Norris και οι σταγόνες που έχουν γίνει συνώνυμες με τη μάρκα του.

Η LN4 Fusion έχει αναπτυχθεί από μια επενδυτική ομάδα με επικεφαλής τον Νταν Ρίτσαρντς, ο οποίος θα επιβλέπει την εταιρική στρατηγική, την εμπορική ανάπτυξη και τη μακροπρόθεσμη επιχειρηματική ανάπτυξη του οργανισμού. Ο Ρενέ Ροζέν, βετεράνος του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έχει κερδίσει περισσότερους από 40 τίτλους πρωταθλήματος τις τελευταίες δύο δεκαετίες, θα είναι ο επικεφαλής της ομάδας.

Ανακαλύπτοντας νέα ταλέντα

Παράλληλα με τη νέα ομάδα, ο Νόρις λανσάρει το πρόγραμμα LN4 Legacy, το οποίο είναι ένα ανεξάρτητο, πλήρως χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ανάπτυξης οδηγών που λειτουργεί από την ADD Management (η οποία διαχειρίζεται την Norris). «Ήμουν πραγματικά τυχερός που είχα μερικούς καταπληκτικούς ανθρώπους γύρω μου σε όλη την καριέρα μου και ξέρω ότι για να φτάσεις στη Formula 1 χρειάζεται πολύ περισσότερα από απλό ταλέντο», δήλωσε ο Λάντο, ο οποίος χρηματοδοτεί προσωπικά το Πρόγραμμα LN4 Legacy.

«Χρειάζεσαι τους κατάλληλους ανθρώπους γύρω σου, τη σωστή υποστήριξη και τις κατάλληλες ευκαιρίες την κατάλληλη στιγμή. Αυτό ακριβώς είναι το νόημα αυτών των δύο έργων. Το LN4 Fusion αφορά τη δημιουργία μιας αγωνιστικής ομάδας που μπορεί να ανταγωνιστεί τους καλύτερους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό νέων, με εξαιρετικούς ανθρώπους και ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των οδηγών» συμπλήρωσε.

«Το πρόγραμμα LN4 Legacy έχει ως στόχο να βοηθήσει ταλαντούχους νέους οδηγούς να αποκτήσουν ευκαιρίες που διαφορετικά μπορεί να μην είχαν. Για μένα, ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. Θέλω να βοηθήσω στη δημιουργία ευκαιριών για την επόμενη γενιά, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας, και ελπίζω να κάνω πραγματική διαφορά για τους νέους οδηγούς που έρχονται στο άθλημα» κατέληξε ο πρωταθλητής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡA
Νόρις: Παραμένει στην McLaren μέχρι και το 2030
Γιατί η Formula 1 ονομάστηκε έτσι; (+video)
Mercedes: Πότε θα φέρει αναβαθμίσεις στην W17;

Keywords