Νέοι diesel κινητήρες της Renault (vid)

09:36 3/1/2019 - Πηγή: NewsAuto

H Renault φέρνει στην αγορά μία αναβαθμισμένη γενιά των πετρελαιοκίνητων μηχανικών συνόλων, τεχνολογίας Blue dCi. Η παραπάνω κίνηση αποτελεί ένα οξύμωρο σημείο, καθώς την ίδια στιγμή το Παρίσι αναμένεται να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που θα απαγορεύει πλήρως την κυκλοφορία diesel οχημάτων στο κέντρο της.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Η οικογένεια Blue

dCi καλύπτει τις τελευταίες νόρμες WLTP και περιλαμβάνει τέσσερα σύνολα, όπου στην κορυφή βρίσκεται ο 2,0 λίτρων κινητήρας με ισχύ 200 ίππους και ροπή που θα αγγίζει τα 40,8 kgm. Παρά την απουσία περισσότερων τεχνικών λεπτομερειών, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι διαθέτει μονό υπερτροφοδότη και θα διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματα κιβώτια, κυρίως το διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων EDC για τα Espace και Talisman, ενώ στην περίπτωση του Koleos, με συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων.

Επίσης ο ίδιος κινητήρας θα διατίθεται και σε μικρότερη ιπποδύναμη (160 ίπποι), αλλά αυξημένη ροπή 36,7 kgm έναντι των 34,7 kgm που απέδιδε ο παλαιότερος bi-turbo 1,6 dCi. Την γκάμα συμπληρώνουν οι dCi 120 και 150, αμφότεροι με κυλινδρισμό 1,7 λίτρα, που αντικαθιστούν τον 1,6 dCi.

Να αναφέρουμε τέλος, ότι οι νέοι κινητήρες της Renault διαθέτουν τεχνολογία επεξεργασίας οξειδίων του αζώτου (SCR), που ενισχύεται επίσης με την παρουσία του AdBlue. Η επεξεργασία των εκπομπών NOx έχει βελτιωθεί περαιτέρω, καθώς το SCR είναι τοποθετημένο πιο κοντά στον κινητήρα, καθώς η απόδοσή του εξαρτάται από τη θερμοκρασία των καυσαερίων.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέοι, Renault,neoi, Renault