Νέο κόμπακτ διαστάσεων SUV από την Kia

Η Kia παρουσίασε και επισήμως στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Νέο Δελχί το νέο της κόμπακτ διαστάσεων SUV, με το όνομα Seltos.

Όπως διακρίνουμε και από τις πρώτες εργοστασιακές εικόνες, το αμάξωμα του Seltos συνδυάζει έντονες ακμές με τις χαρακτηριστικές φόρμες ενός κλασικού SUV, ενώ φυσικά δεν λείπει η εμπρός μάσκα με την αλά «μύτη της τίγρης» σχεδίαση.

Το νέο Kia Seltos έχει επίσης εμπρός φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED DLR, τρισδιάστατης γραμμής φλας, καθώς και μία μεγάλη γκάμα από ζάντες 16, 17 και 18 ιντσών.  Στο εσωτερικό κυριαρχεί η μεγάλης διαμέτρου κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής (10,25 ίντσες), η οποία περιλαμβάνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει προαιρετικά το 8” head-up display και το εξελιγμένο ηχοσύστημα της Bose. Το μενού των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνουν σχεδόν τα πάντα, όπως το VSM που έχει ενσωματωμένο το ESP και traction, το hill-start assist, το σύστημα έκτακτης ακινητοποίησης και τους αισθητήρες παρκαρίσματος. Επίσης, δεν λείπουν τα τρία συνολικά οδηγικά προγράμματα Normal, Eco και Sport.

Ανάλογα το σε ποια αγορά θα λανσαριστεί, το νέο Kia θα εφοδιάζεται με δύο διαφορετικά μηχανικά σύνολα βενζίνης (1.6 T-GDI με 177 PS ή το δίλιτρο ατμοσφαιρικό των 149 PS), ενώ δεν θα λείπει και η πετρελαιοκίνητη επιλογή των 1,6 λίτρων με απόδοση 136 PS. Τρεις θα είναι αντίστοιχα και οι επιλογές σε ότι αφορά τα κιβώτια ταχυτήτων, με τα αυτόματα 6 ή 7 σχέσεων, καθώς και ένα συνεχούς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT. Η συναρμολόγηση του νέου Kia Seltos θα πραγματοποιείται τόσο στο εργοστάσιο της Kia στο Andhra Pradesh της Ινδίας, όσο και στην κορεατική πόλη του Gwangju.

The post Νέο κόμπακτ διαστάσεων SUV από την Kia appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα