Νέο VW Passat GTE με μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία

Στο πλαίσιο της ανανέωσης της γκάμας του VW Passat, η VW λανσάρει την ανανεωμένη έκδοση και του plug-in υβριδικού Passat GTE, με μεγαλύτερη μπαταρία και περισσότερη ηλεκτρική αυτονομία.

Η νέα μπαταρία του Passat GTE έχει χωρητικότητα 13 kWh από 9,9 kWh πριν (+31%), επιτρέποντας έτσι στο αυτοκίνητο να έχει ηλεκτρική αυτονομία κίνησης 56 km με βάση

το νεότερο κύκλο μέτρησης WLTP ή 70 km με βάση τον παλαιότερο NEDC. Το προ ανανέωσης Passat GTE είχε ηλεκτρική αυτονομία 50 km κατά NEDC.

Από και πέρα, ο κινητήρας βενζίνης 1.4 TSI των 156 ίππων δεν αλλάζει και συνδυάζεται και πάλι με έναν ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς είναι 218 ίπποι και μεταφέρεται μέσω 6τάχυτου αυτόματου, διπλού συμπλέκτη κιβωτίου στους εμπρός τροχούς.

Το Passat GTE διαθέτει πλέον 3 mode οδήγησης έναντι 5 του προηγούμενου: EV για μόνο ηλεκτρική κίνηση, GTE για πιο δυναμική απόδοση και το υβριδικό mode (Hybrid). Σε ταχύτητες πάνω από 140 km/h, ο ηλεκτροκινητήρας υποβοηθά το βενζινοκινητήρα στο έργο του, ενώ εφόσον ο οδηγός επιλέξει το Hybrid mode, φορτίζεται η μπαταρία εν κινήσει για να παρέχει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση ξανά, όταν ο οδηγός το χρειαστεί.

Εκτός τώρα από το σύστημα κίνησής του, το VW Passat GTE ενσωματώνει και όλες τις αλλαγές που είδαμε και στις «απλές» εκδόσεις του Passat, όπως είναι η ελαφρώς επανασχεδιασμένη εμφάνιση, αλλά και το αναβαθμισμένο εσωτερικό με νέο τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων, νέο σύστημα πολυμέσων κ.α.

Περισσότερα από ποτέ είναι και τα συστήματα ασφαλείας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Travel Assist, το οποίο αναλαμβάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε ταχύτητες έως και 210 km/h.

The post Νέο VW Passat GTE με μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα