Νέο Hyundai Santa Fe στη Νέα Υόρκη

Η Hyundai θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου από το Auto Show της Νέας Υόρκης την Τετάρτη 28 Μαρτίου. Η εταιρεία θα έχει αρκετό χρόνο να ανακοινώσει τα ενδιαφέροντα νέα προϊόντα της. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα έχει εκεί το τελευταίο Santa Fe, ένα ανανεωμένο Tucson, αλλά και μια ηλεκτρική έκδοση του Kona.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Το

νέο Santa Fe έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ενώ κάποια μέσα του εξωτερικού το έχουν ήδη δοκιμάσει. Ωστόσο, η Hyundai δεν έχει παρουσιάσει ακόμη το νέο SUV της σε πελάτες της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως μοντέλο πέντε επιβατών, το νέο Santa Fe αντικαθιστά το προηγούμενο Santa Fe Sport. Επτά θέσεις είναι διαθέσιμες στο Santa Fe XL. Υπάρχουν δύο βενζινοκινητήρες: Ένας 4κύλινδρος 2,4 λίτρων βενζίνης με εκτιμώμενη ισχύ 185 ίππους και ένας υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος επίσης βενζίνης 2,0 λίτρων με ισχύ 233 ίππους. Στη γκάμα του πετρελαίου υπάρχει ένας turbodiesel 2,2 λίτρων ο οποίος διατίθεται αποκλειστικά στο XL και παράγει 200 ​​ίππους και 43,8 kgm ροπής.

Υπάρχουν λίγες λεπτομέρειες σχετικά με το ανανεωμένο Tucson. Οι κατασκοπευτικές λήψεις υποδεικνύουν τη δυνατότητα σημαντικής αλλαγής του σχεδιασμού στη «μύτη», συμπεριλαμβανομένων νέων προβολέων και μεγαλύτερης μάσκας. Το καμουφλάζ της Hyundai κάνει καλή δουλειά προκειμένου να κρατάει το μοντέλο καλά κρυμμένο κάτω από την περιτύλιξη, αλλά αναμένεται και ένα φρεσκάρισμα στο πίσω τμήμα όσο και αν δεν διακρίνεται καθαρά ελέω καμουφλάζ. Στο εσωτερικό, οι τεχνολογικές ενημερώσεις είναι από τις πιθανές βελτιώσεις.

Η Hyundai έκανε επίσης το επίσημο ντεμπούτο στο ηλεκτρικό Kona στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Φαίνεται σχεδόν ταυτόσημο με τις υπόλοιπες εκδόσεις της σειράς, αλλά διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα που παράγει 133 ίππους και 40,0 kgm ροπής. Μια μπαταρία 39,2 kW παρέχει αυτονομία 300 km στo νέο κύκλο WLTP, ο οποίος παρέχει πιο ρεαλιστικούς αριθμούς από την προηγούμενη αξιολόγηση NEDC. Ένα μοντέλο υψηλότερου επιπέδου διαθέτει κινητήρα 201 ίππων και 41,0 kgm ροπής. Μια μπαταρία 64 kW προσφέρει επίσης 292 km εμβέλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα