Νέα τεχνολογία που φτιάχνει τη διάθεσή σου από την Jaguar/Land Rover

Εάν η εβδομάδα σας δεν ξεκίνησε καλά, είστε εκνευρισμένοι και όλα σας χτυπούν το… νευρικό σύστημα, δεν χρειάζεται να βρίζετε και να φωνάζετε. Η Jaguar Land Rover ερευνά νέα τεχνολογία που μπορεί να… καταλάβει τη διάθεσή σας και να ρυθμίσει το αυτοκίνητό σας ανάλογα ώστε αυτό να σας ηρεμήσει.

Οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, δεν είναι τόσο μακριά στον χρόνο όσο νομίζουμε.

Σύμφωνα με την Jaguar/Land Rover, οι μηχανικοί της εξετάζουν την χρήση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης για να βελτιώσουν την άνεση στο αυτοκίνητο. Η τεχνολογία χρησιμοποιεί μια κάμερα, που βλέπει/παρατηρεί τον οδηγό και με βιομετρικούς αισθητήρες, καθορίζει τη διάθεση του και στη συνέχεια να προσαρμόζει αυτόματα διάφορες παραμέτρους στις λειτουργίες του οχήματος για να το κάνει πιο άνετο.

Το σύστημα παρακολουθεί τις εκφράσεις του προσώπου για να βοηθήσει στην παρακολούθηση των επιπέδων πίεσης και στη συνέχεια μπορεί να προσαρμόσει το σύστημα κλιματισμού, τον περιβάλλοντα φωτισμό και το σύστημα ήχου σε μια προσπάθεια να κάνει την οδηγήσει πιο άνετη. Η εταιρεία δήλωσε ότι το σύστημα φωτισμού στην καμπίνα, θα μπορούσε να έχει «ηρεμιστικά» χρώματα εάν καταλάβει, ότι ο οδηγός αισθάνεται άγχος. Το σύστημα θα μπορούσε επίσης να ενεργοποιήσει την αγαπημένη του λίστα μουσικής και να ρυθμίσει την θερμοκρασία αν ανιχνεύσει σημάδια κόπωσης, άγχους ή εκνευρισμού.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Jaguar Land Rover δεν περιορίζει την τεχνολογία στους επιβάτες των εμπρός καθισμάτων. Για τους επιβάτες η εταιρία χρησιμοποιεί μια κάμερα τοποθετημένη στο μπροστινό προσκέφαλο. Ενώ το σύστημα βοηθά τον οδηγό και συνοδηγό να μένουν ξύπνιοι, το σύστημα για τους επιβάτες μπορεί να: Σβήσει τα φώτα, να… κάνει πολύ σκούρα τα παράθυρα και να προσαρμόσει την θερμοκρασία για να βοηθήσει τους επιβάτες να κοιμηθούν».

Η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι ερευνά αυτήν την τεχνολογία ως μέρος του «tranquil sanctuary vision project» για να βελτιώσει την οδηγική εμπειρία και να δημιουργήσει μία νέα εμπειρία διαβίωσης μέσα σε κάθε ένα από τα πολυτελή οχήματα. Ο στόχος αυτού του project είναι να εξασφαλίσει, ότι οι οδηγοί θα διατηρήσουν την προσοχή τους στον δρόμο, ενώ παράλληλα να μείνουν οι επιβάτες όσο το δυνατόν πιο άνετοι.

Η Jaguar Land Rover αναφέρει ότι το σύστημα θα «μάθει» και θα προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του οδηγού με την πάροδο του χρόνου. Η εταιρεία πιστεύει ότι αυτό είναι σημαντικό καθώς οι μελέτες έχουν δείξει ότι το 74% των ανθρώπων αισθάνεται άγχος και ένταση κάθε μέρα.

The post Νέα τεχνολογία που φτιάχνει τη διάθεσή σου από την Jaguar/Land Rover appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα