Νέα επετειακή έκδοση για το BMW i8

H γερμανική εταιρεία λανσάρει μια νέα επετειακή έκδοση του BMW i8, η οποία θα ξεχωρίζει για τις στιλιστικές της λεπτομέρειες.

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας ([email protected])

Με την ονομασία «Protonic Frozen Edition», η συγκεκριμένη έκδοση ξεχωρίζει εξωτερικά από την ειδική βαφή του αμαξώματος (σε μαύρη, γκρι ή κίτρινο). Ανάλογες στιλιστικές

λεπτομέρειες θα υπάρξουν και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου με χρωματικές αντιθέσεις στις επενδύσεις. Από τεχνικής πλευράς η συγκεκριμένη έκδοση περιορισμένης παραγωγής δε θα φέρει αλλαγές, με το υβριδικό Plug-in σύνολο να παραμένει ίδιο.

Θυμίζουμε ότι το BMW i8 έχει δύο κινητήρες: έναν ηλεκτροκινητήρα 131 PS και 25,5 kgm ροπής μπροστά ο οποίος κινεί τους μπροστινούς τροχούς και έναν τρικύλινδρο, άμεσου ψεκασμού turbo κινητήρα 1.500 c.c. πίσω, ο οποίος αποδίδει 231 PS και ροπή 32,6 kgm. Ο κινητήρας συνεργάζεται με εξάρι κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη και πάει πακέτο με έναν μικροσκοπικό ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος αντικαθιστά την κλασική μίζα, φορτίζει τις μπαταρίες στην επιβράδυνση και χαρίζει ηλεκτρικό boost στο θερμικό μοτέρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα