Νέα εμφάνιση για τη Mercedes-AMG GT R F1 Safety Car

12:05 3/7/2020 - Πηγή: NewsAuto

Είναι η πρώτη φορά που το safety car της F1 αλλάζει εμφάνιση εδώ και δεκαετίες. Η Mercedes-AMG GT R, «στέλνει μηνύματα» εναρμονισμένα με την εποχή.

Μετά από μια μακρά καθυστέρηση λόγω της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19, η σεζόν της Formula 1 θα ξεκινήσει τελικά αυτήν την εβδομάδα με τα εναρκτήρια Grand Prix της Αυστρίας.

Εκεί θα

έχουμε και την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά στο «φυσικό του περιβάλλον» τη νέα εμφάνιση του safety car, της Mercedes-AMG GT R που χρησιμοποιείται για αυτό τον σκοπό, καθώς και το αυτοκίνητο της ιατρικής βοήθειας (που ελπίζουμε να μη χρειαστεί να το δούμε σε όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού σαββατοκύριακου). Η Mercedes-AMG προμηθεύει τα αυτοκίνητα ασφαλείας στην F1, τα τελευταία 25 χρόνια, ξεκινώντας από τη Mercedes-AMG C36. Μέχρι τώρα, το ασημί χρώμα και η μαύρες λεπτομέρειες ήταν το στάνταρ μοτίβο για τα αυτοκίνητα αυτά.

Για το πρωτάθλημα του 2020, η Mercedes-AMG GT R που θα παίζει το ρόλο του safety car, θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη της καμπάνιας της Formula 1 “WeRaceAsOne”, με ένα εντυπωσιακό ουράνιο τόξο στα πλευρά, το καπό και την οροφή του αυτοκινήτου για την υποστήριξη της δέσμευσης του sport στην αποδοχή της διαφορετικότητα και της ένταξης για όλους. Το ουράνιο τόξο και το hashtag “#WeRaceAsOne” θα εμφανίζονται επίσης σε όλα τα αυτοκίνητα της Formula 1 και γύρω από την πίστα για να τονίσουν αυτήν τη δέσμευση. Το ουράνιο τόξο επιλέχθηκε καθώς είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιείται διεθνώς ως χαρακτηριστικό της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Επιπλέον, μια το μήνυμα “Drive Safely” θα είναι ορατό στο καπό του αυτοκινήτου ασφαλείας για να υπενθυμίζει στους οπαδούς που παρακολουθούν τον αγώνα από το σπίτι να οδηγούν με υπευθυνότητα. Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του safety car της F1, αυτά θα είναι πανομοιότυπα με του μοντέλου παραγωγής. Αυτό σημαίνει πως το μοτέρ είναι V8 twin turbo, με απόδοση 585 ίππους. Στον προαιρετικό εξοπλισμό του, θα έχει το AMG Track Package και κεραμικά φρένα υψηλής απόδοσης.  Τα παραπάνω είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για το ρόλο του ως safety car, μια και πρέπει να είναι σε θέση να διατηρήσει μια υψηλή ελάχιστη ταχύτητα για να αποτρέψει τα ελαστικά και τα φρένα των μονοθεσίων της F1 να χάσουν υπερβολικά τη θερμοκρασία τους κατά τη διάρκεια κάποιας διακοπής του αγώνα και να αποτραπεί και η υπερθέρμανση των κινητήρων.

Διαβάστε ακόμα: Ποιό είναι το safety car του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motul FIM Superbike;

The post Νέα εμφάνιση για τη Mercedes-AMG GT R F1 Safety Car appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα