Νέα VW Tayron και Tharu για την Κίνα

Προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία και το μερίδιό της στην πολύ σημαντική αγορά της Κίνας η VW προσθέτει στη γκάμα της δύο νέα SUV.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Είναι γνωστή η τακτική αρκετών εταιριών να προσφέρουν εκδόσεις γνωστών μοντέλων τους με μεγαλύτερο μεταξόνιο από το κανονικό αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας. Από αυτή τη στρατηγική δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα SUV που αποτελούν παγκόσμια την πιο δυνατή κατηγορία.

Στην

πρόσφατη έκθεση αυτοκινήτου στη Guangzhou η VW παρουσίασε δύο νέα SUV, τα Tayron και Tharu που ουσιαστικά έρχονται να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στην γνωστή σε εμάς γκάμα της VW. Το Tayron βασίζεται στην γνωστή πλατφόρμα MQB και είναι ένα πολυτελές μοντέλο που τοποθετείται ανάμεσα στο Tiguan και το μεγάλο Touareg. Αν και ουσιαστικά βασίζεται στο πρώτο, το Tayron θα προσφέρεται σαν μια μικρότερη εναλλακτική του Touareg.

Αντίστοιχα το Tharu θα καλύψει το κενό ανάμεσα στο μικρό T-Roc και το Tiquan. Θα έχει ένα καθαρά οικογενειακό χαρακτήρα και αρκετούς διαθέσιμους χώρους χάρη στο σχετικά μεγάλο μεταξόνιο των 2.680 χιλιοστών με το χώρο αποσκευών να φθάνει τα 455 λίτρα.

Με αυτά τα δύο νέα μοντέλα η γκάμα των SUV της VW στην Κίνα ανεβαίνει στα συνολικά 6 μοντέλα και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο με την άφιξη του T-Cross μέσα στην επόμενη χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα