Νέα Mercedes GLA: Οι διαφορές με την προηγούμενη γενιά της (video)

09:05 7/2/2021 - Πηγή: NewsAuto

Η GLA δεύτερης γενιάς, φέρει πιο κομψή εμφάνιση, πιο hi-tech και ευρύχωρο εσωτερικό, και απολαμβάνει νέα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης.

Ένα από τα μοντέλα που κατέχουν δεσπόζουσα θέση στην κατηγορία των compact SUV είναι η δεύτερη γενιά της Mercedes GLA, η οποία προσφέρεται εδώ και αρκετούς μήνες στη χώρα μας.

Η εταιρεία

από τη Στουτγάρδη επαναφέρει το entry-level SUV της στη δημοσιότητα, μέσω ενός βίντεο όπου μας παρουσιάζει κάποιες από τις βασικές διαφορές συγκριτικά με την πρώτη γενιά του μοντέλου (2014).

Σχεδίαση και χώροι

Η νέα GLA φέρει πιο δυναμική σχεδίαση, με περισσότερες και εντονότερες ακμές και νευρώσεις, νέα, πιο μοντέρνα γρίλια με πιο επιθετικούς αεραγωγούς και αναθεωρημένα φωτιστικά σώματα – Multibeam LED κεντρικούς προβολείς. Έχει ψηλώσει πάνω από 10 εκατοστά, γεγονός που επιφέρει την υψηλότερη τοποθέτηση των καθισμάτων, ενώ είναι και πιο ευρύχωρη, με επιπλέον χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών.

Hi-tech εσωτερικό

Στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί ένα τιμόνι νέας γενιάς με κουμπιά αφής (Touch control), ενώ καταφανής είναι η τεχνολογική αναβάθμιση, μέσω της αντικατάστασης της αιωρούμενης οθόνης των 7 ιντσών και του πίνακα οργάνων με δύο ισομεγεθών, ενοποιημένων οθονών. Μία εξ αυτών αφορά ενσαρκώνει το διαισθητικό και ευφυές σύστημα πολυμέσων MBUX με λειτουργία “Hey Mercedes”.

Νέα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας

Η παλέτα των τεχνολογιών υποβοήθησης και ασφαλείας, περιλαμβάνει τα συστήματα Active Distance Assist DISTRONIC, το οποίο επιτρέπει στη GLA να διατηρεί αυτόματα απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, Active Lane Keeping Assist (διατήρηση στο κέντρο της λωρίδας) και Active Brake Assist (αυτόματο φρενάρισμα).

Λειτουργίες οδήγησης

Η δεύτερης γενιάς GLA επωφελείται από την προηγμένη τεχνολογία τετρακίνησης 4MATIC, το σύστημα ελέγχου της ταχύτητας κατά την κατάβαση (Downhill Speed Regulation-DSR), ενώ διαθέσιμο είναι και το πακέτο μηχανικού εξοπλισμού Off-road (Off-Road Engineering).

Ακολουθεί το βίντεο της Mercedes

Διαβάστε επίσης: 

Mercedes-AMG GT Black Series: Έτσι έγινε Βασιλιάς του Ρινγκ (video)

Η… κινηματογραφική οθόνη της Mercedes EQS (+video)

Mercedes-Benz S-Class: Από το 1951 πρωτοπόρος στην καινοτομία

The post Νέα Mercedes GLA: Οι διαφορές με την προηγούμενη γενιά της (video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα