Να εισάγονται μεταχειρισμένα ΙΧ από χώρες που καταγράφονται τα χιλιόμετρα!

Μόνο οι σοβαρές εταιρείες πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο εξωτερικό δίνουν πλήρες ιστορικό.

Τα γυρισμένα χιλιόμετρα σίγουρα δεν αποτελούν ελληνικό φαινόμενο για αυτό το λόγο κιόλας η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί από το 2014 να διασυνδέσει όλα τα ΚΤΕΟ των κρατών-μελών ώστε να εξαλειφθεί εντελώς το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Ο αναγνώστης του Newsauto.gr κ. Ε.Α. ο οποίος ζει πολλά χρόνια στη Γερμανία εξηγεί σε σχετική επιστολή

μου μας απέστειλε ότι και στη Γερμανία κάποιοι έμποροι γυρίζουν χιλιόμετρα και προτείνει στους καταναλωτές ή και σε εμπόρους να στραφούν στις εμπορίες αυτοκινήτων του Βελγίου όπου υπάρχει σύστημα καταγραφής χιλιομέτρων!

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο κ. Ε.Α. στο Newsauto.gr: «Σχετικά με το άρθρο σας για τα γυρισμένα χιλιόμετρα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Γερμανία εκ εμπειρίας έχει πολλά κέντρα που γυρίζουν τα χιλιόμετρα.

Από το 2002 που ζω στο εξωτερικό έχω δει φίλο Γερμανό να πηγαίνει συχνά.

Εάν οι έμποροι εισαγόμενων μεταχειρισμένων αγοράζουν από σοβαρές εταιρείες του εξωτερικού που διαθέτουν όλο το ιστορικό ίσως αποφευχθεί στο μέλλον αυτό το φαινόμενο της εξαπάτησης των καταναλωτών.

Το Βέλγιο ευτυχώς έχει σύστημα καταγραφής των χιλιομέτρων οπότε σαν πρώτη λύση για τους Έλληνες εμπόρους που θέλουν να πωλούν ποιοτικά εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι να στραφούν στην Βελγική αγορά και με αυτό τον τρόπο οι πελάτες τους στην Ελλάδα να είναι εξασφαλισμένοι ότι το αυτοκίνητο που αγόρασαν δεν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα.

Στην Ελλάδα να τονίσω ότι η καταγραφή των χιλιομέτρων στα ΚΤΕΟ ξεκινά μετά τα 4 χρόνια όποτε και το όχημα θα περάσει για πρώτη φορά από ΚΤΕΟ. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι κάποιος επιτήδειος δεν έχει γυρίσει τα χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα που πουλά!

Στην Γαλλία επίσης υπάρχει έντονο το πρόβλημα του γυρίσματος των χιλιομέτρων και μάλιστα τα κανάλια έχουν πραγματοποιήσει εκτενή ρεπορτάζ για τα οχήματα με γυρισμένα χιλιόμετρα.

Ελπίζω επιτέλους να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα ώστε οι καταναλωτές να προστατεύονται από τους επιτήδειους εμπόρους εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μην αναγκάζονται να αντικαθιστούν το Κράτος…

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη στο έργο σας.»

Διαβάστε επίσης:

Porsche Taycan: Χρόνος ρεκόρ και στην φόρτιση της μπαταρίας!

Αποκλειστικό! Έλεγχοι για γυρισμένα χιλιόμετρα και στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

Κίνα: Προσιτή… πολυτέλεια στα αυτοκίνητα και στην Ελλάδα

The post Να εισάγονται μεταχειρισμένα ΙΧ από χώρες που καταγράφονται τα χιλιόμετρα! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα