Μια κόντρα με αποτέλεσμα- έκπληξη, για τη Mustang (VIDEO)

Αμφότερα διαθέτουν V8 κινητήρες με «εξωφρενική» απόδοση για εργοστασιακά δεδομένα. Το πολύ πιο βαρύ Dodge RAM 1500 TRX είναι όμως τετρακίνητο και αυτό κάνει τη διαφορά απέναντι στο Ford Mustang Shelby GT500.

Κάτω από το καπό του Mustang είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος V8 5,2 λίτρων που αποδίδει 760 ίππους και

847 Nm ροπής.

Συγκριτικά, το Ram 1500 TRX διαθέτει τον φημισμένο κινητήρα Hellcat της FCA, έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 6,2 λίτρων με 702 ίππους και 881 Nm ροπής. Ενώ έχει λιγότερη ιπποδύναμη από το Mustang, έχει ένα μικρό πλεονέκτημα ροπής αλλά έχει και αρκετά κιλά επιπλέον. Το πλεονέκτημα όμως που έχει το RAM απέναντι στο Mustang, είναι η τετρακίνηση που επιτρέπει την εκμετάλλευση της ισχύος του κινητήρα με καλύτερο τρόπο σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις.

Στον πρώτο αγώνα, το Ram κέρδισε καθώς ο οδηγός του Mustang αγωνίστηκε για κράτημα και δεν μπόρεσε να βάλει όλη τη δύναμη στο έδαφος. Για τον δεύτερο αγώνα, ο οδηγός του Mustang ενεργοποίησε το Launch Control και ενώ είχε ελαφρώς καλύτερη εκκίνηση σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, αποδείχθηκε και πάλι αδύνατο να επιτευχθεί η πρόσφυση που απαιτείται για να περάσει μπροστά από το TRX. Το Ram 1500 TRX μπορεί να είναι ο σημερινός βασιλιάς των φορτηγών υψηλής απόδοσης αλλά στο εγγύς μέλλον η Ford θα λανσάρει το F-150 Raptor R, το οποίο φημολογείται ότι θα έχει το ίδιο υπερτροφοδοτούμενο V8 5,2 λίτρων με το GT500 και φυσικά, θα δούμε επαναληπτικούς αγώνες για την τελική επικράτηση.

Διαβάστε ακόμα:
Επετειακό RAM Power Wagon
Ford: Επένδυση 1 δις για το νέο Ranger
H Ford μεγαλώνει το δίκτυο φορτιστών της στη Βρετανία

 

The post Μια κόντρα με αποτέλεσμα- έκπληξη, για τη Mustang (VIDEO) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα