Μια Toyota Corolla εμπνευσμένη από το WRC

Πως θα ήταν η αγωνιστική έκδοση Group B της νέας Toyota Corolla;

Οι λάτρεις των ράλι έχουν διαπιστώσει τα τεράστια βήματα προόδου που έχει κάνει η Toyota μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με κύριο πρωταγωνιστή το Yaris WRC το οποίο χάρισε στον Ιάπωνα κατασκευαστή τίτλους σε οδηγούς και ομάδες.

Βασισμένος

στην παραπάνω επιτυχία και εμπνευσμένος από τα θηρία του Group B που κυριάρχησαν στη δεκαετία του ’80, η Τοyota Μεγ. Βρετανίας συνεργάστηκε με έναν από τους πιο γνωστούς ψηφιακούς καλλιτέχνες, τον Khyzyl Saleem θέλοντας να «ταράξει» λίγο τα νερά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μίας ακραίας έκδοσης της νέας Corolla, που διαθέτει πολλά στοιχεία δανεισμένα από τα προαναφερθέντα αγωνιστικά οχήματα.

Παρατηρώντας τις επεξεργασμένες εικόνες, οι γνώστες μπορούμε να παρατηρήσουν τις ομοιότητες που φέρει η συγκεκριμένη Corolla με γνωστά rally cars, όπως το θρυλικό Audi Quattro. Επίσης το αεροδυναμικό πακέτο του αμαξώματος θυμίζει αρκετά το Peugeot 205 T16 WRC Aero, με την εικόνα των τεράστιων πτερυγίων και βοηθημάτων του αέρα.

H Toyota Corolla «Full Crazy», όπως είναι ο κωδικός της, υποθετικά θα είναι κεντρομήχανη, όπως άλλωστε και τα αυτοκίνητα του Group B, και θα φοράει ένα τετρακύλινδρο μοτέρ με μηχανικό υπερσυμπιεστή και turbo, κάτι ανάλογο της Lancia Delta S4.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η ιαπωνική εταιρεία σκέφτεται σοβαρή την δημιουργία μίας σπορ έκδοσης της Corolla, που θα δημιουργηθεί από το τμήμα Gazoo Racing, το οποίο είναι υπεύθυνο για το αντίστοιχο GR Yaris. Το χάτσμπακ μοντέλο θα έχει κατά πάσα πιθανότητα τον ίδιο τρικύλινδρο κινητήρα των 1,6 λίτρων με 261 ίππους και 360 Nm ροπής με την κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης GR-Four.

Διαβάστε επίσης:

Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για δασμούς και Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Πόσο θα πωλούνται οι εύκολες πινακίδες κυκλοφορίας

Επιβεβαίωση Newsauto για άρση παρακράτησης κυριότητας και e-μεταβιβάσεις!

The post Μια Toyota Corolla εμπνευσμένη από το WRC appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα