Μείωση στη ζήτηση ηλεκτρικών στην Ευρώπη

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αλλά και των plug-in υβριδικών σημείωσαν στασιμότητα κατά το πρώτο μισό του 2018. Ο λόγος που αναγνωρίζεται από τους ειδικούς, έχει να κάνει με την περιορισμένη αυτονομία και το ελάχιστα αναπτυγμένο δίκτυο φορτιστών.

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Το πρώτο εξάμηνο του 2018 «έκλεισε» με τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα να σημειώνουν αύξηση κατά 33% στις πωλήσεις τους στην Ευρώπη σε σχέση με πέρυσι. Αυτό, παρότι ως ποσοστό δείχνει μεγάλο, αποτελεί

μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους, όταν και το ποσοστό της αύξησης των ηλεκτρικών έφτασε το 54%. Οι ειδικοί αναλυτές προβάλλουν ως κυριότερες αιτίες αυτής της εικόνας, τόσο την περιορισμένη αυτονομία που παρουσιάζουν τα μοντέλα που είναι διαθέσιμα σήμερα, όσο και τη στασιμότητα στην ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης, που θα επέτρεπε τη χρήση ακόμα περισσότερων αυτοκινήτων του είδους.

Η εικόνα της Ευρωπαϊκής αγοράς πάντως, είναι αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με το παρελθόν, μια και τα ηλεκτρικά παραμένουν ψηλά στις αναζητήσεις των καταναλωτών, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται πως τα βενζινοκίνητα μοντέλα κερδίζουν έδαφος έναντι των diesel. Τα τελευταία, φαίνεται πως έχουν ήδη αρχίσει και πληρώνουν με μείωση των πωλήσεών τους, τις απαγορεύσεις που θα ξεκινήσουν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις από το επόμενο κιόλας έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα