Με υβριδικό V12 σύστημα κίνησης η νέα Lamborghini Aventador

Στην υβριδική της εποχή μπαίνει για τα καλά η Lamborghini ετοιμάζοντας ένα νέο πανίσχυρο σύστημα του είδους, το οποίο θα εφοδιάσει τον αντικαταστάτη της Aventador.
ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ ([email protected])

Μιλώντας λοιπόν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, ο Πρόεδρος της ιταλικής μάρκας Stefano Domenicali, αποκάλυψε ότι η επόμενη Aventador θα έχει υβριδική έκδοση, συνδυάζοντας έναν πανίσχυρο V12 κινητήρα βενζίνης, με –τουλάχιστον- έναν ηλεκτροκινητήρα, χωρίς προς το παρόν να αναφερθεί σε

περαιτέρω λεπτομέρειες.

Από εκεί και πέρα, η νέα Lamborghini Aventador αναμένεται να λανσαριστεί στις αρχές της νέας δεκαετίας και θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή σε σχέση με την τωρινή, έχοντας πάντα ως στόχο να προσφέρει κορυφαία οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στην τωρινή Aventador, αυτή θα λάβει σύντομα και τη νέα super hardcore έκδοσή της Superveloce Jota, η οποία έχει ως στόχο να πάρει αυτή τον τίτλο του γρηγορότερου αυτοκινήτου παραγωγής στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, στη θέση της Porsche 911 GT2 RS.

Εκτός όμως από την Aventador, και η μικρότερη Lamborghini, η Huracan, θα αποκτήσει μια υβριδική έκδοση στην επόμενη γενιά της, συνδυάζοντας έναν V10 κινητήρα βενζίνης με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Πρωτύτερα όμως, το νέο SUV της εταιρείας, η Urus, θα λάβει υβριδικό σύστημα κίνησης, αφού μέχρι τα τέλη της τωρινής δεκαετίας θα αποκτήσει την πρώτη της plug-in υβριδική εκδοχή. Το σύστημα αυτό αναμένεται να είναι το ίδιο με αυτό της Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, συνδυάζοντας έναν biturbo 4λιτρο V8 κινητήρα βενζίνης με έναν ηλεκτροκινητήρα και έχοντας απόδοση 671 ίππων. Αντίστοιχη αναμένεται να είναι και η δύναμη της νέας υβριδικής Urus.

Keywords
Τυχαία Θέματα