Με twin-turbo κινητήρα η νέα Corvette Z06 (video)

Σύμφωνα με αμερικάνικα δημοσιεύματα οι τεχνικοί της Chevrolet εξελίσσουν ένα νέο μηχανικό σύνολο που θα τοποθετηθεί στη νέα Corvette Ζ06.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένη ιστοσελίδα οι μηχανικοί της αμερικάνικης φίρμας δουλεύουν εντατικά επάνω σε ένα νέο οκτακύλινδρο σε διάταξη V μηχανικό σύνολο τεχνολογίας flat-plane crank, το οποίο θα διαθέτει δύο υπερσυμπιεστές. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορούμενες πηγές ο συγκεκριμένος κινητήρας θα έχει ως

σημαντικά στοιχεία, έναν μικρό σε διαστάσεις και βάρος στρόφαλο, αλλά και πωρωτικό ήχο. Και γιατί όχι, καθώς υπάρχει η πιθανότητα ο ίδιος κινητήρας, εκτός από την κορυφαία Corvette να τοποθετηθεί και στην αγωνιστική C8. R.

Στελέχη της φίρμας τόνισαν ότι το συγκεκριμένο μοτέρ θα αποδίδει πάνω από 800 ίππους με τη ροπή να αγγίζει τα 950 Nm. Εάν ισχύουν τα παραπάνω νούμερα η νέα Corvette Z06 θα είναι η ισχυρότερη έκδοση στην 67χρονη ιστορία του αμερικάνικου muscle car.

Να θυμίσουμε ότι η βασική έκδοση Stingray της Corvette C8 διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,2 lt, ο οποίος αποδίδει 502 PS, χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί επισήμως οι επιδόσεις που προσφέρει. Απλά ότι για το 0-100 km/h ο χρόνος θα είναι κοντά στα 3,0 δευτερόλεπτα. Να αναφέρουμε τέλος ότι η παρουσίαση της κορυφαίας Corvette αναμένεται στα τέλη του 2021. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα μικρό απόσπασμα από τις πρώτες δοκιμές της αγωνιστικής Corvette C8.R, στην πίστα του Sebring.

The post Με twin-turbo κινητήρα η νέα Corvette Z06 (video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα