Με… 340 χλμ./ώρα το VW Jetta στις Η.Π.Α.

Σχεδόν 340 χλμ./ώρα ανέπτυξε ένα ειδικά προετοιμασμένο Volkswagen Jetta στις διάσημες αλυκές της Bonneville των Η.Π.Α. καταφέρνοντας παράλληλα να κάνει και σχετικό ρεκόρ στην κατηγορία που συμμετείχε.
ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Ειδικότερα το Jetta που αγωνιζόταν στην κατηγορία Blown Gas Coupe (G/BGC) και με οδηγό τον βετεράνο Scott Goetz κατάφερε να πετύχει ταχύτητα

στο πέρασμά του που άγγιξε τα 338,15 χλμ./ώρα.

Το Jetta που έκανε το νέο ρεκόρ για την Volkswagen τροποποιήθηκε κατάλληλα από την THR Manufacturing με το δίλιτρο μοτέρ EA888 των Γερμανών να αποδίδει για την περίσταση ισχύ τη τάξης των 600 ίππων. Για να το πετύχουν αυτό οι άνθρωποι της THR Manufacturing, άλλαξαν τον υπερσυμπιεστή, τους εκκεντροφόρους, την εξάτμιση, τις βαλβίδες και τις μπιέλες. Κράτησαν ωστόσο το μπλοκ του μοτέρ αλλά και τον στρόφαλο.

Άλλες μετατροπές που έφεραν το συγκεκριμένο Jetta πιο κοντά στην επίτευξη του ρεκόρ, ήταν οι ειδικές “κλειστές” ζάντες με τα στενά ελαστικά, με την ανάρτηση να χαμηλώνει όσο το δυνατό περισσότερο. Παράλληλα η THR τοποθέτησε και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον εμπρός άξονα ώστε να υπάρχει περισσότερη πρόσφυση. Τέλος για να μειωθεί το βάρος, από το εσωτερικό του αυτοκινήτου αφαιρέθηκαν σχεδόν τα πάντα που δεν ήταν απαραίτητα και τη θέση τους πήραν ένα roll cage, το απαραίτητο αγωνιστικό κάθισμα, σύστημα πυρόσβεσης, ενώ στο πίσω μέρος τοποθετήθηκαν δύο αλεξίπτωτα για να μπορεί το Jetta να μειώσει ταχύτητα με ασφάλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα