Με 222 ίππους το νέο υβριδικό Toyota RAV4

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα έκανε στο Παρίσι το νέο Toyota RAV4 που πλέον θα είναι πιο δυνατό από ποτέ καθώς η υβριδική έκδοση θα έχει 222 ίππους.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η νέα γενιά του RAV4 θα είναι το πρώτο SUV της Toyota που βασίζεται στη νέα

πλατφόρμα TNGA η οποία προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα μεταξύ των οποίων το πολύ χαμηλό κέντρο βάρους, η αυξημένη κατά 57% ακαμψία αλλά και η πολύ καλή κατανομή βάρους που πλησιάζει το 51:49 εμπρός/πίσω. Επιπλέον η πίσω ανάρτηση με διπλά ψαλίδια προσφέρει βελτιωμένη κύλιση αλλά και μεγαλύτερη ακρίβεια στα οδικά χαρακτηριστικά.

Η υβριδική έκδοση του νέο RAV4 θα χρησιμοποιεί έναν κινητήρα 2.5 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική απόδοση θα φθάνει τους 222 ίππους ενώ το υβριδικό σύστημα θα έχει αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με το παρελθόν όπως για παράδειγμα τις μικρότερες και ελαφρύτερες μπαταρίες, οι χαμηλότερες μηχανικές και ηλεκτρικές απώλειες αλλά και το αναβαθμισμένο κιβώτιο CVT.

Το υβριδικό σύστημα συμβάλει και στην βελτιωμένη λειτουργία της τετρακίνησης. Το ποσοστό ροπής που φθάνει στον πίσω άξονα έχει αυξηθεί κατά 30% και πλέον ακόμα και το 80% της συνολικής ισχύος μπορεί να μεταφερθεί στους πίσω τροχούς.

Η Toyota αναμένει πως το νέο υβριδικό RAV4 θα συνεχίσει την επιτυχημένη εμπορική πορεία του προκατόχου του στον οποίο άνηκε το 85% των συνολικών πωλήσεων του μοντέλου στη Δυτική Ευρώπη.

Πάντως διαθέσιμη θα είναι και μια συμβατική δίλιτρη, τετρακίνητη έκδοση με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα