Κυβέρνησης προς Newsauto.gr: Tι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας

Το Newsauto βρέθηκε, σήμερα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τι πρόκειται να γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας. Δείτε τι μάθαμε.


Όπως έχετε διαβάσει μέσα από τις σελίδες του Newsauto, η καθολική εφαρμογή του νέου τρόπου μέτρησης των εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου (WLTP), από την 1 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να φέρει τα πάνω-κάτω στα τέλη κυκλοφορίας

για τους ιδιοκτήτες των καινούργιων αυτοκινήτων. Και αυτό γιατί το κόστος των τελών είναι συνδεδεμένο με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ο δημοσιογράφος του Newsauto, Γιώργος Ανδρής, ρώτησε σήμερα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Η απάντηση που λάβαμε είναι η εξής:

«Καμία επιβάρυνση δεν έχουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2020. Οι πολίτες δεν πρόκειται να πληρώσουν τις αλλαγές που θα προκαλέσει το νέο πρότυπο WLTP και η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει αναπροσαρμογές οι οποίες θα είναι προς όφελος των πολιτών! Άλλωστε η μείωση της επιβάρυνσης των πολιτών και των επιχειρήσεων αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Μάλιστα εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε διαβάσει από νωρίς το πρωί το δημοσίευμα του Newsauto.gr και είχε επικοινωνήσει ήδη με τα εμπλεκόμενα συναρμόδια Υπουργεία (Οικονομικών, Μεταφορών και Περιβάλλοντος) ώστε να ενεργοποιηθούν άμεσα και να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων από τις αλλαγές που θα προκαλέσει από την 1η Σεπτεμβρίου το νέο πρότυπο WLTP. Συνεπώς, τα τέλη παραμένουν αμετάβλητα για φέτος.

Να υπενθυμίσουμε πως τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας με βάσει τις εκπομπές ρύπων διαμορφώνονται ως εξής:

0-90 γρ. CO2 – Μηδέν ευρώ
91-100 γρ. CO2 – 0,90 ευρώ / γραμμάριο
101-120 γρ. CO2 – 0,98 ευρώ / γραμμάριο
121-140 γρ. CO2 – 1,20 ευρώ / γραμμάριο
141-160 γρ. CO2 – 1,85 ευρώ / γραμμάριο
161-180 γρ. CO2 – 2,45 ευρώ / γραμμάριο
181-200 γρ. CO2 – 2,78 ευρώ / γραμμάριο
201-250 γρ. CO2 – 3,05 ευρώ / γραμμάριο
Άνω από 251 γρ. CO2 – 3,72 ευρώ / γραμμάριο

Τα αυτοκίνητα στα όποια τα Τέλη Κυκλοφορίας υπολογίζονται σύμφωνα με τις εκπομπές ρύπων ξεπερνούν το 1,2 εκατ. μονάδες και πάνω από 2,5 εκατ. οχήματα ιδιοκτήτες πληρώνουν με βάσει τον κυβισμό του κινητήρα.

The post Κυβέρνησης προς Newsauto.gr: Tι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα