Η.Π.Α.: “Αυτόνομη” σύλληψη κοιμισμένου οδηγού μέσα σε κινούμενο Tesla!

Θα γινόταν και αυτό κάποια στιγμή, αλλά ίσως δεν το περίμενε κανείς τόσο νωρίς! Η Τροχαία της California στις Η.Π.Α. σύμφωνα με είδηση που κάνει τον γύρο του Διαδικτύο κατάφερε να σταματήσει ένα Tesla που λειτουργούσε στους αυτόματο πιλότο, με τον οδηγό του να κοιμάται στο τιμόνι!
ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής (30 Νοεμβρίου) η Τροχαία της Californa πρόοσεξε ένα Tesla Model S, το οποίο κινούνταν στον

αυτοκινητόδρομο με ταχύτητα 70 μίλια την ώρα, πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Πλησιάζοντας το Tesla Model S, η είδηση αναφέρει ότι ο αστυνομικός πρόσεξε πως ο οδηγός του αυτοκινήτου της αμερικάνικης εταιρίας δεν είχε τις αισθήσεις του δίνοντας την εντύπωση ότι κοιμάται πίσω από το τιμόνι. Παρά τις προσπάθειες του αστυνομικού να τον ξυπνήσει χρησιμοποιώντας την σειρήνα και τον φάρο του περιπολικού του αυτό δεν κατέστει δυνατό.

Στην καταδίωξη του Tesla Model S που κινούνταν με ενεργοποιημένο τον αυτόματο πιλότο του προστέθηκε γρήγορα και ένα δεύτερο περιπολικό, το οποίο σε συνεργασία με το πρώτο, μπήκαν μπροστά από το Model S και σιγά-σιγά μείωσαν την ταχύτητά τους. Το μοντέλο της Tesla έδειξε να ανταποκρίνεται σε αυτό μειώνοντας επίσης την ταχύτητά του, μέχρι που έφτασε σε πλήρη στάση στα δεξιά του δρόμου. Το όλο εγχείρημα κράτησε σύμφωνα με τις αναφορές περίπου επτά λεπτά κατά τα οποία τα περιπολικά και το Tesla Model S διάνυσαν μαζί λίγο πάνω από 11 χιλιόμετρα!

Τελικά ο οδηγός του Tesla κοιμόταν όντως πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου του λόγω κατανάλωσης αλκοόλ, ο οποίος, αφού ξύπνησε, απέτυχε στο τεστ μέθης που τον υπέβαλλαν τα όργανα της τάξης.

Αναίμακτα τελείωσε αυτό το “κυνηγητό” στους δρόμους της California, χάρη στην αυτόνομη οδήγηση που προσφέρουν τα μοντέλα της Tesla. Το μεγάλο ερώτημα βέβαια παραμένει και έχει να κάνει με το γιατί δεν απενεργοποιήθηκε ο αυτόματος πιλότος και η αυτόνομη οδήγηση του Model S, αφού για να παραμείνουν ενεργοποιημένα θα πρέπει να συμμετέχει και ο οδηγός κρατώντας το τιμόνι. Αν γινόταν πάντως δεν θα ήταν για καλό… Δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια επίσημη απάντηση από την αμερικάνικη εταιρία στο σύντομο μέλλον πάνω σε αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα