Ημιαυτόνομα οχήματα δεύτερης γενιάς από την Uber

Η δεύτερη γενιά ημιαυτόνομων οχημάτων της Uber θα μπορούσε να εμφανιστεί στους δρόμους ήδη από το τρέχον έτος που διανύουμε. Έχουμε ξαναγράψει πως η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης είναι κοντύτερα απ ότι όλοι πιστεύουμε. Για του λόγου το αληθές, διαβάστε πιο κάτω…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Μιλώντας στον τύπο, ο μηχανικός της Uber, Brian Zajac, δήλωσε: «Στο εξωτερικό, πολλά φαίνονται ίδια, αλλά κάτω από το καπό έχουμε κάνει πολλές βελτιώσεις».

Ο Zajac εξήγησε ότι τα νέα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με κάμερες υψηλότερης ανάλυσης που τους επιτρέπει να δουν περαιτέρω πράγματα στο δρόμο και αυτό θα επιτρέψει στα οχήματα να “κινούνται λίγο ταχύτερα”.

Οι κάμερες έχουν επίσης εξοπλιστεί με ένα προηγμένο σύστημα καθαρισμού με σκοπό την αντιμετώπιση των κακών καιρικών συνθηκών. Αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει στις κάμερες να «βλέπουν καλύτερα» κατά τις έντονες καταιγίδες και άλλες επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης.

Εκτός από τις αναβαθμισμένες κάμερες, η δεύτερη γενιά ημιαυτόνομων οχημάτων θα διαθέτει υπολογιστές οι οποίοι καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Όπως εξήγησε ο Zajac, οι υπολογιστές τοποθετούνται αυτή τη στιγμή στον κορμό, αλλά αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα στο μέλλον, καθώς το νέο σύστημα είναι πολύ πιο συμπαγές. Ο Zajac αναφέρει ότι οι βελτιώσεις σημαίνουν ότι η δεύτερη γενιά οχημάτων είναι πιο κοντά στην πλήρη αυτόνομη οδήγηση. Ωστόσο, τόνισε ότι θα τη δούμε “στο απώτερο μέλλον”.

Keywords
Τυχαία Θέματα