Ηλεκτρική μετατροπή για Toyota Land Cruiser 70 Series

Ο V8 που βρίσκεται συνήθως κάτω από το καπό του θρυλικού Land Cruiser από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, με τις… ευλογίες της Toyota στην Αυστραλία, δίνει τη θέση του σε μια διάταξη ηλεκτροκίνησης ιδιαίτερα ικανή για εκτός δρόμου χρήση.

Το βασικό ζητούμενο ήταν ο εκμηδενισμός των εκπομπών CO2, κάτι που με την αντικατάσταση του V8 κινητήρα της Toyota, εξασφαλίζεται.

Η… αλεξίσφαιρη σειρά 70 του Land

Cruiser, εξακολουθεί και παράγεται για την αγορά της Αυστραλίας, με τον V8 κινητήρα turbodiesel των 4,5 λίτρων που αποδίδει 202 ίππους να εξακολουθεί να δίνει το χαρακτήρα του ασταμάτητου εκτός δρόμου στο αειθαλές μοντέλο της Toyota. Η Toyota Australia ωστόσο, στο πνεύμα της εποχής, συνεργάστηκε με μια μεγάλη εταιρεία που ονομάζεται BHP για να μετατρέψει το Land Cruiser 70 σε ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα. Δεν είναι πολλά τα μοντέλα από τη δεκαετία του ’80 που θα μπορούσαν να μπουν «στο πετσί του ρόλου» ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και το εξαιρετικό Land Cruiser που έχει κατακτήσει πολλές κορυφές στη διάρκεια της εμπορικής του ύπαρξης, έρχεται να κατακτήσει άλλη μια.

«Η μείωση της εξάρτησής μας από το ντίζελ θα συμβάλει στην επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου μας για μείωση των επιχειρησιακών εκπομπών κατά 30% το 2030», δήλωσε ο Edgar Basto, Πρόεδρος της Mineral Australia, BHP. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Australia, Matthew Callachor, μοιράζεται παρόμοια αισθήματα καθώς η εταιρεία κινείται με γνώμονα ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών. «Αυτό το project είναι μια μεγάλη απόδειξη για το πώς μπορούμε και οι δύο να συνεργαστούμε ως κορυφαίες εταιρείες στους αντίστοιχους τομείς μας για να αλλάξουμε το μέλλον». Οι δοκιμές εξέλιξης του ηλεκτρικού Land Cruiser 70 Series διεξάγονται στις εγκαταστάσεις της BHP στο Nickel West και είναι από τις πολλές του είδους που πραγματοποιούνται στη Νότια Αυστραλία και στο Queensland από την εταιρεία.

Δείτε ακόμα:

Toyota Land Cruiser: Έρχεται με τρεις νέους κινητήρες

VIDEO: Γνωρίστε το νέο Toyota Yaris

Το Toyota 2000 GT γίνεται πηγή έμπνευσης

The post Ηλεκτρική μετατροπή για Toyota Land Cruiser 70 Series appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα