Ιδού η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX3

Οι πρώτες φωτογραφίες της ηλεκτρικής BMW iX3 είναι γεγονός.

Η BMW iX3 αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα των SUV του Βαυαρού κατασκευαστή, το οποίο θα συναρμολογείται στην Κίνα. Όπως παρατηρούμε από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν μέσω Twitter, το γερμανικό SUV

δεν διαφέρει εν πολλοίς από το πρωτότυπο μοντέλο. Η εξωτερική σχεδίαση είναι βασισμένη σε εκείνη της Χ3. Μπροστά είναι εμφανής η απουσία της γρίλιας, έχουν τοποθετηθεί νέας σχεδίασης προφυλακτήρες, μπλε επιφάνειες, αεροδυναμικοί τροχοί με ελαστικά χαμηλής τριβής, ενώ «απούσες» δηλώνουν και οι απολήξεις της εξάτμισης.

Κάτω από το αμάξωμα κρύβεται ένας 5ης γενιάς ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος κινεί τους πίσω τροχούς και μία μπαταρία της Samsung με ενεργειακή απόδοση 74 kWh. Η απόδοση αγγίζει τους 286 ίππους, ενώ η αυτονομία μπορεί να φτάσει έως και τα 440 km, σύμφωνα με τον νέο κύκλο δοκιμών WLTP. Σίγουρα τα παραπάνω νούμερα δεν κολακεύουν ιδιαίτερα την iX3, καθώς διαθέτει μικρότερη ισχύ από τους πιο άμεσους ανταγωνιστές (Audi e-tron και Mercedes-Benz EQC), είναι πισωκίνητη και η αυτονομία του είναι αντίστοιχη του σαφώς φθηνότερου Renault Zoe. Η επίσημη πρεμιέρα της BMW iX3 θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα μετά το καλοκαίρι του 2020.

The post Ιδού η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX3 appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα