Η περιουσία του Elon Musk είναι όσο το ΑΕΠ της Ελλάδας!

Ο ιδιοκτήτης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι επίσημα και ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Ένα απίστευτο ράλι σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας του Elon Musk, Τesla, σπάζοντας για πρώτη φορά το φράγμα των 800 δολ. Ειδικότερα, η μετοχή της Τesla ενισχύθηκε κατά 7%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στα 816,04 δολάρια καταγράφοντας για 11η συνεχόμενη ημέρα κέρδη!

Οι αναλυτές της RBC Capital,

με επικεφαλής τον Joseph Spak, αναβάθμισαν την τιμή στόχο για την αυτοκινητοβιομηχανία στα 700 δολ., από τα 339 δολ. «Υπό το τρέχον οικονομικό σκηνικό, επανεξετάζουμε τη θέση της Tesla στη βιομηχανία, τις ευκαιρίες ανάπτυξης και τη φθηνή πρόσβασή της σε κεφάλαιο».

Ο Elon Musk, ο επιχειρηματίας πίσω από την Tesla Inc. και τη SpaceX, είναι τώρα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Μάλιστα μετά το ράλι ανόδου της μετοχής της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας που ενίσχυσε τον Musk, άφησε δεύτερο τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos, στο Bloomberg Billionaires Index, μια κατάταξη των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Η καθαρή αξία της περιουσίας του μηχανικού που γεννήθηκε στη Νότια Αφρική ανήλθε στα 188,5 δισεκατομμύρια δολάρια, 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο από ό, τι ο Bezos, ο οποίος κατέχει την κορυφαία θέση από τον Οκτώβριο του 2017 ποσό που πλησιάζει το ΑΕΠ της Ελλάδας (168 δισ. ευρώ ή 200 δισεκ. δολάρια για το 2020).

Ως διευθύνων σύμβουλος της Space Exploration Technologies Corp. ή SpaceX, Elon Musk ήταν αντίπαλος του Jeff Bezos, ιδιοκτήτη της Blue Origin LLC, στον διαστημικό αγώνα μεταξύ ιδιωτών.

Το 2020 ήταν έτος ορόσημο για τον Musk που είδε στη διάρκεια του να αυξάνεται η καθαρή του αξία κατά περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια δολάρια, πιθανώς στην ταχύτερη περίοδο δημιουργίας πλούτου στην ιστορία.

Η άνοδός του πυροδοτήθηκε από ένα άνευ προηγουμένου ράλι στην τιμή της μετοχής της Tesla, η οποία αυξήθηκε πέρυσι 743% λόγω σταθερών κερδών, συμπερίληψης στον δείκτη S&P 500 και ενθουσιασμού από τη Wall Street και τους επενδυτές λιανικής. Η άνοδος της τιμής μετοχής της Tesla διογκώνει περαιτέρω την συνολική της αποτίμηση η οποία είναι πλέον έτη φωτός μακρυά εκτός από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες σε πολλές μετρήσεις.

Η εταιρεία είναι έτοιμη για περαιτέρω αύξηση των κερδών της καθώς οι Δημοκρατικοί κατέλαβαν και τις δύο έδρες της Γερουσίας στη Τζόρτζια και έδωσαν τον έλεγχο του Κογκρέσου στο κόμμα που υποστηρίζει την ταχύτερη υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων.

Να τονίσουμε πως εν μέσω πανδημίας μεταξύ του Μαρτίου και του Δεκεμβρίου 2020, οι δισεκατομμυριούχοι που περιλαμβάνονται σε αυτήν τη λίστα αύξησαν κατά μέσο όρο τον πλούτο τους 57%.

Είναι ενδιαφέρον ότι είναι περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερες από τη συνολική άνοδο του δείκτη S&P 500 κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Πάντως την τελευταία ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας η κεφαλαιοποίηση της Telsa ανήλθε στα 835 δισ. δολάρια ξεπερνώντας και τη Facebοok. Πολλοί εκτιμούν ότι η χρηματιστηριακή αξία της Tesla θα ανέλθει στο 1 τρισ. δολάρια. Στη συνεδρίαση της 7ης Ιανουαρίου η χρηματιστηριακή αξία της Tesla ξεπέρασε τα 774 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την την πέμπτη πιο ακριβή εταιρεία στη Wall Street, ακριβώς πίσω από τη μητρική εταιρεία της Google, Alphabet Inc, μία θέση μπροστά από τη Facebook Inc.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπή! Πότε ένα τροχαίο θεωρείται εργατικό ατύχημα

Νέος ΚΟΚ: Σε ποιές παραβάσεις θα αφαιρούνται οι άδειες και οι πινακίδες κυκλοφορίες;

Αλλάζουν όλα: Με δίπλωμα οδήγησης ΙΧ θα μπορούν να οδηγούν και μοτοσικλέτες

The post Η περιουσία του Elon Musk είναι όσο το ΑΕΠ της Ελλάδας! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα