Η παραγωγή του Tesla Model 3 στις 5.000 μονάδες την εβδομάδα

Με ταχύτερους ρυθμούς από ποτέ φαίνεται πως παράγει η Tesla το sedan Model 3 καθώς η αμερικάνικη εταιρία κατάφερε να κατασκευάσει σχεδόν 5.000 αντίτυπα του συγκεκριμένου μοντέλου μέσα σε μόλις μία εβδομάδα.
ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Η Tesla είχε θέσει το παραπάνω νούμερο για το Model 3 ως αυτοσκοπό και με στόχο να πείσει τους επενδυτές ότι μπορεί να παράγει 5.000 Tesla Model 3 την εβδομάδα, ένα μοντέλο και

ένας στόχος πολύ σημαντικός για τους ίδιους αφού έτσι μόνο θα καταφέρουν να παρουσιάσουν κερδοφορία.

Για να πετύχει αυτό τον στόχο, έστω και εκπρόθεσμα, η αμερικάνικη εταιρία πίεσε τις δυνατότητές της στο όριο και πάνω από αυτό αφού οι υπάλληλοί της αναγκάστηκαν να δουλεύουν υπερωρίες και να κάνουν έξτρα βάρδιες, ενώ μια ολόκληρη γραμμή παραγωγής στήθηκε από το μηδέν στο εργοστάσιο της Tesla στο Fremont, μάλιστα κάτω από τέντα (!), για να εξυπηρετήσει η εταιρία τις ανάγκες της. Σα να μην έφτανε αυτό η Tesla έπαιρνε εργατικό δυναμικό από γραμμές παραγωγής άλλων μοντέλων και το επανατοποθετούσε σε εκείνες του Model 3.

Τον πραγματικό στόχο των 5.000 Tesla Model 3, οι άνθρωποι της αμερικάνικης εταιρίας κατάφεραν να τον πιάσουν το πρωί της 1η Ιουλίου, πέντε ώρες μετά το χρονικό περιθώριο που είχαν θέσει, ένας στόχο που είχε τεθεί για το τέλος του δεύτερου τριμήνου του οικονομικού έτους της Tesla. Οι παραπάνω αποκαλύψεις έγιναν γνωστές σε δημοσιογράφο του Reuters από δύο εργάτες της εταιρίας που παρέμειναν ανώνυμοι για ευνόητους λόγους.

Οι αντιδράσεις από τους επενδυτές σε αυτά τα νέα ήταν θετικές αρχικά με την μετοχή της εταιρίας να ανεβαίνει την 1η Ιουλίου, αν και μέσα σε λίγες ώρες πήρε πάλι την κατιούσα λόγω του φόβου που εξέφρασαν οι αναλυτές της αγοράς για το κατά πόσο μπορεί να το κάνει αυτό η Tesla σε σταθερή βάση.

Μετά από την έστω και εκπρόθεσμη επίτευξη του στόχο ο Elon Musk έθεσε νέο φιλόδοξο στόχο για το εργοστάσιό του, για τον Ιούλιο, που δεν είναι άλλος από την παραγωγή 6.000 Tesla Model 3 εβδομαδιαίως. Ο Musk πιέζει στο όριο τις γραμμές παραγωγής του για σύντομα χρονικά διαστήματα για να εκτιμήσει την δυναμικότητά τους σε κανονικούς ρυθμούς. Το μέλλον θα δείξει αν μπορεί πραγματικά να ανεβάσει η Tesla τόσο πολύ τους ρυθμούς της και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα