Η πανδημία φέρνει αλλαγές στη σχεδίαση των αυτοκινήτων

20:46 9/6/2020 - Πηγή: NewsAuto

Ο κορωνοϊός επιδρά σημαντικά και στον σχεδιασμό των μελλοντικών αυτοκινήτων, είτε άμεσα, είτε έμμεσα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό CAR, o υπεύθυνος σχεδιασμού της Kia, Karim Habib τόνισε ότι συγκεκριμένα η εταιρεία αναδιοργανώνει την στρατηγική της σε ότι αφορά την αισθητική του αμαξώματος, αλλά και των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στην καμπίνα. Ήδη οι άνθρωποι των σχεδιαστικών

κέντρων αναζητούν τρόπους για να λύσουν το πρόβλημα που έχει φέρει ο Covid-19 στους ενδιαφερόμενους αγοραστές, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Σύμφωνα με το Habib, οι άμεσες κινήσεις εκ μέρους του κατασκευαστή θα είναι να συζητήσουν με ψυχολόγους για να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος. Ίσως μία λύση θα είναι η αντικατάσταση των τωρινών υλικών, με νέα, όπως ο χαλκός ή με την υιοθέτηση νέων τρόπων επεξεργασίας τους, όπως η χρησιμοποίηση υπεριώδους ακτινοβολίας για την αντιμετώπιση των μικροβίων.

Επίσης πρόσθεσε ότι η πανδημία επηρεάζει αρκετά τα σχέδια πολλών κατασκευαστών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της Kia, στην υιοθέτηση κοινών υπηρεσιών κινητικότητας που θα πρέπει να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των καταναλωτών.

The post Η πανδημία φέρνει αλλαγές στη σχεδίαση των αυτοκινήτων appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα