Η Toyota δεσμεύτηκε στο WEC και για το 2018/2019

H Toyota επιβεβαίωσε την επιθυμία της να συνεχίσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), ανακοινώνοντας πως θα συνεχίσει το πρόγραμμά της στην κατηγορία LMP1 και την περίοδο 2018/2019!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Οι Ιάπωνες παρέμειναν πιστοί στο θεσμό παρά την αποχώρηση της Porsche και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των κανονισμών που θα ισχύουν για τη νέα

εποχή του, που για πρώτη φορά ακολουθεί διαφορετικό μοτίβο στο καλεντάρι.

Η σεζόν δεν περιορίζεται εντός ενός ημερολογιακού έτους αλλά αρχίζει στις 5 Μαΐου του 2018 με τον 6ωρο αγώνα του Σπα και ολοκληρώνεται στις 16 Ιουνίου του 2019 με τον 24ωρο αγώνα του Μαν, περιλαμβάνοντας συνολικά οκτώ γύρους!

«Η Toyota Gazoo Racing θα λάβει μέρος στη σεζόν 2018/19 του WEC, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της στην εξέλιξη υβριδικών κινητήρων μέσω της εμπλοκής της στους αγώνες. Μετά τη δημοσιοποίηση των κανονισμών της κατηγορίας LMP1 για την επόμενη σεζόν, στον καθορισμό ων οποίων η Toyota έπαιξε ενεργό ρόλο, αποφασίσαμε τη συμμετοχή των αγωνιστικών μας TS050 Hybrid τουλάχιστον για μία σεζόν ακόμα», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Παρότι ακόμα δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση, αναμένεται η ιαπωνική ομάδα να συνεχίσει το πρόγραμμα συμμετοχής τριών πρωτοτύπων σε κάθε αγώνα. Παράλληλα, περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αν οι δοκιμές που έκανε με το TS050 Hybrid στο Μπαχρέιν ο Fernando Alonso (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ), θα μετουσιωθούν σε επίσημη συμμετοχή του στον 24ωρο αγώνα του Μαν (και όχι μόνο).

Keywords
Τυχαία Θέματα