Η Toyota αντιδρά στη νομοθεσία ρύπων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να απαιτήσει ελάχιστη ηλεκτρική αυτονομία 50 μιλίων στα καινούργια αυτοκίνητα, ως μέρος του προγράμματος για την επερχόμενη απαγόρευση της χρήσης βενζίνης και του diesel ως καύσιμο μέχρι το 2040. Πως θα αντιδράσει σε αυτό το βρετανικό κοινό και οι εταιρίες; Η Toyota εξέφρασε την αντίθεσή της…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota,

Tony Walker, δήλωσε στους βουλευτές της επιτροπής επιχειρήσεων, ενέργειας και βιομηχανικής στρατηγικής, ότι είναι απαράδεκτο να επιβληθεί ηλεκτρική αυτονομία 50 μιλίων για όλα τα νέα αυτοκίνητα μέχρι το 2040 και απαγόρευση κίνησης των υπόλοιπων. Υβριδικά συστήματα plug-in (PHEV) είναι πιθανόν να είναι σε θέση να επιτύχουν μια τέτοια κλίμακα μέχρι εκείνη την ημερομηνία, αλλά άλλα όπως εκείνα στο Toyota Prius είναι απίθανο να ανταποκριθούν στον προαναφερόμενο στόχο.

Ο Walker εξήγησε: “Τα υβριδικά οχήματα που κατασκευάζουμε δεν είναι σε θέση να επιτύχουν 50 μίλια συνεχόμενα με αποκλειστική ηλεκτρική ενέργεια και μηδενικούς ρύπους. Θα απαιτηθεί η χρήση μιας ακριβότερης μπαταρίας. Αυτό θα ήταν μια μεγάλη πρόκληση για το συνολικό κόστος που θα κληθεί να πληρώσει ο πελάτης. Οι αυστηροί κανόνες αναμένεται να απαγορεύσουν την πώληση καινούργιων αυτοκινήτων από το 2040 που είναι ανίκανα να ταξιδεύουν για 50 και πλέον μίλια μόνο με την ισχύ της μπαταρίας, ενδεχομένως να απαγορεύσουν και τα συμβατικά υβριδικά οχήματα όπως το Toyota Prius, καθώς και τα κανονικά βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

Προς το παρόν τουλάχιστον οι επίσημες αντίθετες φωνές είναι αρκετές, η ισχύς του diesel έχει νόημα για ορισμένους αγοραστές. Οι συμβουλές κάποιων υπουργών πάντως στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι πως οι οδηγοί θα πρέπει «να σκεφτούν δύο φορές» προτού αγοράσουν κάποιο diesel αυτοκίνητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα