Η Mercedes πούλησε το ποσοστό της στην MV Agusta

Εκτός της μετοχικής σύνθεσης της MV Agusta βρέθηκε η Mercedes-AMG, που πούλησε το ποσοστό της στην ιταλική εταιρεία παραγωγής μοτοσυκλετών (ανερχόταν στο 25%) στην ComSar Invest.

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, [email protected])

Πρόκειται για εταιρεία που λειτουργεί

υπό την ομπρέλα του Black Ocean Group, το οποίο ανήκει στον Ρώσο μεγιστάνα Timur Sardarov – γνωστό από τον ρόλο που παίζει στις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Δεν γνωστοποιήθηκε το οικονομικό μέρος της συμφωνίας, όμως εκτιμάται πως η Mercedes πήρε ένα ποσό κοντά στα 30 εκατομμύρια ευρώ που είχε επενδύσει αγοράζοντας το ¼ της MV Agusta τον Νοέμβριο του 2014.

Οι Γερμανοί φέρονται δυσαρεστημένοι από τα προβλήματα της ιταλικής εταιρείας, που είχε σημαντικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των μοτοσυκλετών της, λαμβάνοντας μάλιστα σειρά αγωγών.

Τα παραπάνω, τουλάχιστον προς το παρόν, απλά αλλάζουν τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας καθώς τον έλεγχο τον διατηρεί ο πρόεδρος της, Giovanni Castiglioni με την εταιρεία του GC Holding.

Μένει να δούμε τι θα γίνει με τη συνεργασία της MV Agusta με τον Lewis Hamilton. Η σύνδεση των δύο προφανώς είχε προέλθει χάρη στη Mercedes όμως η ιταλική φίρμα έχει δημιουργήσει ακόμα και ειδική μοτοσυκλέτα με το όνομα του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1. Δεν αποκλείεται η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί, σε καθαρά προσωπικό πλέον επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα