Η McLaren “βγάζει στο σφυρί” τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της

Η McLaren πουλά την υπερσύγχρονη έδρα της, στο Woking στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον ισολογισμό της ενάντια στις τεράστιες επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία του Covid-19.

Το ακίνητο, το οποίο είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο, βρίσκεται στα χέρια της McLaren από το 2004, αλλά τώρα η βρετανική εταιρεία έχει δώσει εντολή

στον μεσίτη Colliers να αρχίσει να αναζητά τον επόμενο ιδιοκτήτη με αντίτιμο τις 200 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με το Sky News.

Το Woking HQ αποτελείται από τρία κτίρια: το McLaren Technology Center, το McLaren Production Center, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή αυτοκινήτων δρόμου και το McLaren Thought Leadership Center. Και τα τρία κτίρια αποτελούν μέρος της προτεινόμενης πώλησης αλλά και εκμίσθωσης.

Εάν βρεθεί αγοραστής, η McLaren θα χάσει την κυριότητα του κύριου ακινήτου. Ωστόσο, σύμφωνα με τους όρους της προσφοράς, θα έχει κάποια δικαιώματα εκμισθώνοντας το ακίνητο από τον αγοραστή για μια περίοδο ετών. Εκπρόσωπος της McLaren δήλωσε στο Autocar ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την τελική τιμή του ακινήτου, αλλά αναμένει προσφορές “άνω των 200 εκατομμυρίων λιρών”. Η McLaren αναμένει ότι τα κεντρικά γραφεία θα πωληθούν μέχρι το τέλος αυτού του οικονομικού έτους.

“Η πιθανή πώληση και εκμίσθωση των παγκόσμιων κεντρικών μας γραφείων και ο διορισμός τραπεζών για να μας συμβουλεύσουν σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους και την αύξηση των ιδίων κεφαλαίων αποτελούν μέρος της ολοκληρωμένης στρατηγικής αναχρηματοδότησης που ανακοινώσαμε νωρίτερα αυτό το έτος”, δήλωσε εκπρόσωπος της McLaren στο Autocar.

«Με βάση τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που έχουμε θέσει σε εφαρμογή το καλοκαίρι, αυτές οι πρωτοβουλίες θα προσφέρουν έναν ισχυρότερο ισολογισμό και θα διασφαλίσουν ότι ο Όμιλος McLaren διαθέτει μια βιώσιμη πλατφόρμα για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και επενδύσεις».

Η πώληση είναι η τελευταία κίνηση της McLaren για τη βελτίωση των ταμειακών ροών της ως απάντηση στην πανδημία, η οποία έχει επηρεάσει σοβαρά τα έσοδά της. Τον Μάιο, μείωσε 1.200 θέσεις εργασίας – περισσότερο από το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της – στα τμήματα Εφαρμοσμένων τεχνολογιών, Αυτοκινήτων αλλά και Αγώνων. Επίσης, επιδίωξε να δανειστεί έως και 275 εκατομμύρια λίρες έναντι της κλασικής συλλογής αυτοκινήτων του Woking HQ, εξασφαλίζοντας δάνειο 150 εκατομμυρίων λιρών από την Εθνική Τράπεζα του Μπαχρέιν.

«Είναι αναμφίβολα μια δύσκολη στιγμή για την εταιρεία μας και ιδιαίτερα τους ανθρώπους μας, αλλά σκοπεύουμε να αναδυθούμε ως μια αποτελεσματική, βιώσιμη επιχείρηση με μια σαφή πορεία για την επιστροφή στην ανάπτυξη», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου McLaren, Paul Walsh. Η McLaren έχει ήδη επικεντρωθεί στη στρατηγική προτεραιότητα των αποδεδειγμένων ροών εσόδων υψηλής ανάπτυξης».

Παράλληλα η εταιρία ανέφερε την ακύρωση αγωνιστικών event, την αναστολή της παραγωγής, την υστέρηση πωλήσεων αυτοκινήτων παγκοσμίως και τη μειωμένη ζήτηση για τεχνολογικές λύσεις, που οφείλονται στην κρίση του Covid-19, κύρια αιτία των προβλημάτων της.

Διαβάστε ακόμη:

McLaren Automotive: Τα 20.000 αυτοκίνητα έφτασε η παραγωγή!

Video: Η εικονική πραγματικότητα της McLaren Automotive

Gulf και McLaren ξανά μαζί

The post Η McLaren “βγάζει στο σφυρί” τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα