Η Koenigsegg σχεδιάζει πιο φθηνό hypercar

Η Koenigsegg βρίσκεται στα πρόθυρα να κατασκευάσει ένα νέο πιο προσιτό κυρίως υβριδικό hypercar, αναλογικά πάντα με τα δικά της πολύ υψηλά στάνταρ.

Μετά την ανακοίνωση της Koenigsegg σχετικά με μια νέα κοινοπραξία με την κινεζική εταιρεία NEVS (η εταιρεία

που δημιουργήθηκε επάνω στην τέφρα της Saab), η σουηδική εταιρεία εξωτικών αυτοκινήτων προσπαθεί τώρα να επεκτείνει το αρκετά περιορισμένο και αρκετά ακριβό χαρτοφυλάκιο των μοντέλων της.

Ο Christian von Koenigsegg είπε ότι η εταιρεία του θα αποκαλύψει πολύ σύντομα ένα εντελώς καινούργιο supercar που θα τοποθετηθεί κάτω από τις παραδοσιακές προτάσεις τους προκειμένου να τους βοηθήσει να αυξήσουν τους αριθμούς πωλήσεών τους από τα σημερινά 20 αυτοκίνητα ετησίως σε εκατοντάδες. «Προσπαθήσαμε να επεκτείνουμε την γκάμα μας, επειδή βασικά η μάρκα μας έχει ξεπεράσει τους όγκους παραγωγής με αρκετά μεγάλο περιθώριο», δήλωσε ο Koenigsegg. “Αν δημιουργήσουμε ένα προσαρμοσμένο supercar σε ελαφρώς χαμηλότερη τιμή θα μπορούσαμε να φέρουμε τους όγκους παραγωγής στις εκατοντάδες μονάδες”.

Η πρόσφατα ανακοινωθείσα κοινοπραξία με την NEVS θα βοηθήσει την Koenigsegg στο νέο supercar, ειδικά όταν πρόκειται για τον κινητήρα της. “Η φιλοδοξία μας είναι ότι αυτό το αυτοκίνητο θα είναι εντελώς ουδέτερο στο CO2”, λέει ο Christian. Η Koenigsegg σχεδιάζει να συνδυάσει την τεχνολογία κινητήρων «freevalve» με ηλεκτροκίνηση, καθιστώντας το επερχόμενο «baby» Koenigsegg ένα υβριδικό supercar. «Δεδομένης της τεχνολογίας freewave, μπορούμε ενδεχομένως με κάποιες έξυπνες κινήσεις να αποφύγουμε το μείγμα ορυκτών καυσίμων. Η ιδέα είναι να αποδείξουμε στον κόσμο ότι ακόμη και ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης μπορεί να είναι εντελώς καθαρός στους ρύπους CO2 “, προσθέτει.

“Νομίζω ότι διαθέτοντας μια μικρότερη μπαταρία και συνδυάζοντάς την με έναν κινητήρα με ελάχιστα CO2 είναι μια πολύ δελεαστική, συναρπαστική, ελαφριά, λύση για ένα σπορ αυτοκίνητο”. Το νέο supercar – που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2020 – θα φανεί “πολύ προφανές” σαν Koenigsegg, αλλά ταυτόχρονα θα είναι ελαφρώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα hypercar της μάρκας. Ο Christian διακρίνει ένα χάσμα στην αγορά, αν και δεν εξήγησε περισσότερα γι αυτό, υποσχέθηκε μόνο ότι πρόκειται για “ένα εξαιρετικά σπορ αυτοκίνητο”.

The post Η Koenigsegg σχεδιάζει πιο φθηνό hypercar appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα