Η FCA απορρίπτει την πρόταση εξαγοράς του ομίλου PSA

Ο CEO της FCA Mike Manley ανέφερε ωστόσο ότι δεν αντιτίθεται σε μια συμφωνία που θα έκανε την εταιρία ισχυρότερη…

Πρόταση για εξαγορά της Fiat Chrysler Automobiles φέρεται να έχει καταθέσει ο όμιλος PSA ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα η ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία απέρριψε την πρόταση.

Μάλιστα

η εφημερίδα The Wall Street Journal αναφέρει ότι τα στελέχη των δύο ομίλων δεν μιλούν πλέον.

Στα στελέχη της FCA δεν άρεσε καθόλου η πρόταση εξαγοράς επειδή εκτιμούν πως η αγορά της Ευρώπης είναι ήδη ώριμη ενώ η οικογένεια Agnelli, με ελέγχουσα συμμετοχή, δεν ενδιαφέρεται για μια συναλλαγή που χρηματοδοτείται με μετοχές PSA, ανέφερε η εφημερίδα.

Πάντως ο CEO της FCA Mike Manley είπε ότι δεν αντιτίθεται σε μια συμφωνία που θα έκανε την εταιρία ισχυρότερη.

«Θέλω να βρω τομείς στους οποίους η συνεργασία – είτε πρόκειται για εταιρικές σχέσεις, είτε πρόκειται για κοινοπραξίες είτε για βαθύτερα επίπεδα συνεργασίας που έχει νόημα για εμάς μέσω των οποίων θα δώσουμε καλύτερα οχήματα στους πελάτες μας και καλύτερη απόδοση στους μετόχους μας », δήλωσε ο Manley τονίζοντας ότι: «Είμαι πολύ ανοικτός σε αυτό.»

Αναλυτές πάντως εκτιμούν πως μια κοινοπραξία FCA και PSA, από την άποψη του όγκου, θα είχε νόημα.

Μαζί, θα κατασκευάζουν σχεδόν 9 εκατομμύρια οχήματα ετησίως, δίνοντάς τους τη δύναμη να ανταγωνίζονται τη Volkswagen, τη Toyota Motor και τη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi με τρόπο που κανένας δεν μπορεί μόνη της. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα τμήματα μικρών αυτοκινήτων που είναι γνωστά στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική.

Και για τη μάρκα Peugeot της PSA, που σχεδιάζει επιστροφή στη Βόρεια Αμερική το 2026, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το αμερικανικό δίκτυο λιανικής πώλησης της FCA «θα τους δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουν πλεονέκτημα μέσω των ήδη υπαρχόντων αντιπροσώπων».

The post Η FCA απορρίπτει την πρόταση εξαγοράς του ομίλου PSA appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα