Η Bose φτιάχνει νέα επαναστατική ανάρτηση (vid)

Πριν από τρεις δεκαετίες οι ειδικοί του ήχου στη Bose ανέπτυξαν ένα επαναστατικό σύστημα ανάρτησης που είχε το όνομα “Project Sound”. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είχε την ευκαιρία να προχωρήσει ποτέ στην παραγωγή, αλλά μπορεί τελικά να δει τώρα το «φως το αληθινό», μετά από τόσο καιρό.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Το σύστημα Bose χρησιμοποίησε μια τροποποιημένη εμπρός ανάρτηση από γόνατα MacPherson, με μαγνήτες, μοτέρ και δυνατότητα ελέγχου. Ενώ τα παραδοσιακά συστήματα ανάρτησης χρησιμοποιούν ελατήρια και βραχίονες για να αντιδρούν στις αλλαγές της επιφάνειας

του οδοστρώματος, η ανάρτηση της Bose θα μπορούσε να διαβάσει τον δρόμο και να αντιδράσει αναλόγως χωρίς αυτά. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό πάνω σε τραχιές επιφάνειες και ουσιαστικά χωρίς κλίση του αμαξώματος στις στροφές. Πέρυσι, η ClearMotion της Μασαχουσέτης αγόρασε αυτή την τεχνολογία ανάρτησης από τη Bose και σκοπεύει να την καταστήσει βιώσιμη για παραγωγή. Η εταιρεία έχει ήδη συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια και αυτή τη στιγμή προχωρά σε μικροαλλαγές μειώνοντας ουσιαστικά το μέγεθος του συστήματος της Bose. Με την ονομασία ActiValve, η ανάρτηση χρησιμοποιεί μαγνήτες, μοτέρ και σύστημα ελέγχου, όπως δηλαδή και το Project Sound.

Η ClearMotion συνεργάζεται με εταιρείες όπως η Bridgestone και η Qualcomm για να καταστήσει την τεχνολογία βιώσιμη για την παραγωγή και προσβλέπει σε ένα κόσμο όπου τα αυτόνομα οχήματα θα χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εταιρεία πιστεύει πως οι πελάτες των πλήρως αυτόνομων οχημάτων, θα απαιτήσουν άνετες διαδρομές προκειμένου να τους επιτραπεί να κάνουν άλλα πράγματα, όπως η δυνατότητα εργασίας, ενώ μετακινούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα