Η BMW επιβεβαιώνει τις plug-in υβριδικές Χ3 και X5

Σύμφωνα με επίσημη πηγή της BMW μέσα στην επόμενη διετία θα παρουσιαστούν οι plug-in υβριδικές εκδόσεις αρχικά της Χ3 και στη συνέχεια της Χ5.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η νέα γενιά και των δύο SUV της BMW έχει καταγράψει μια σημαντική ενίσχυση του μεριδίου στην αγορά, κάτι που η εταιρία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο προσφέροντας μάλιστα

και την ανάλογη υποστήριξη. Τη στιγμή που οι αμιγώς ηλεκτρικές αλλά και υβριδικές εκδόσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς δεν θα ήταν δυνατόν για την BMW να μείνει έξω από το παιχνίδι. Έτσι λοιπόν ο ίδιος ο CEO της εταιρίας, Harald Kruger, επιβεβαίωσε πως η plug-in υβριδική Χ3 θα παρουσιαστεί το 2019 ενώ η αντίστοιχη Χ5 το 2020. Αυτά τα δύο μοντέλα αναμένεται να προστεθούν δίπλα στην ηλεκτρική iX3 η οποία αναμένεται την ίδια περίοδο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η X3 xDrive30e θα μοιράζεται την ίδια υβριδική μονάδα με την 300e iPerformance η οποία αποτελείται από έναν δίλιτρο TwinPower Turbo κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα που παρεμβάλεται μεταξύ κινητήρα και κιβωτίου. Η απόδοση θα φθάνει περίπου τους 275 ίππους και θα υπάρχει δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για 60 χιλιόμετρα.

Αντίστοιχα η υβριδική X5 xDrive45e θα έχει μια αντίστοιχη μηχανολογική διάταξη αλλά θα χρησιμοποιεί έναν τρίλιτρο εξακύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσης και θα φθάνει τους 390 ίππους, έχοντας προφανώς και αντίστοιχα πικάντικες επιδόσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα