Η BMW M5 είναι το νέο Safety Car του MotoGP

Ακολουθώντας τα βήματα της προηγούμενης γενιάς της, η νέα BMW M5 θα παίξει και επίσημα το ρόλο του αυτοκινήτου ασφαλείας για την καινούργια σεζόν του MotoGP, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τη βαυαρική μάρκα.
ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ ([email protected])

Το νέο μοντέλο παρουσιάζεται στην Έκθεση Βελτιώσεων της SEMA στο Λας Βέγκας και διατηρεί

τον πανίσχυρο 4,4 λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα της BMW M, ο οποίος αποδίδει 600 ίππους ισχύος και 750 Nm ροπής. Παράλληλα, παραμένει και η τετρακίνηση M xDrive, η οποία φέρει και ειδικό σύστημα πισωκίνησης.

Ειδικά για το ρόλο της ως Safety Car του MotoGP, η BMW M5 έχει επίσης εφοδιαστεί με μια σειρά από επίσημα αξεσουάρ M Performance κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, όπως είναι οι νέες πλαϊνές ποδιές, ο πίσω διαχύτης και αεροτομή, η νέα γρίλια της μάσκας και οι πλαϊνοί καθρέπτες. Μαζί με τα παραπάνω η BMW M Performance προσθέτει και μια σπορ εξάτμιση από τιτάνιο με carbon απολήξεις, ειδικά για χρήση σε πίστα.

Παράλληλα με τα παραπάνω, η BMW έχει τοποθετήσει και ένα νέο εμπρόσθιο σπόιλερ που έχει εξελιχθεί ειδικά για την M5 του MotoGP, ενώ υπάρχουν και αγωνιστικού τύπου μεντεσέδες στο καπό. Στο εσωτερικό, η BMW προτίμησε τα μπάκετ σπορ καθίσματα της M4 GTS, τοποθετώντας παράλληλα και όλα τα απαραίτητα στοιχεία εξοπλισμού ασφαλείας για τους επιβαίνοντες.

Φυσικά, η BMW M5 Safety Car εξοπλίζεται και με την απαραίτητη μπάρα φώτων LED στην οροφή, αλλά και με ειδικά φώτα σινιάλου στη μάσκα, ενώ υπάρχουν στο αμάξωμά της και όλα τα χτυπητά αυτοκόλλητα που «φωνάζουν» για τον special ρόλο της.

Η νέα BMW M5 MotoGP Safety Car για πρώτη φορά θα εμφανιστεί στον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν του Πρωταθλήματος στη Βαλένθια της Ισπανίας εν όψει και της πλήρης εμπλοκής της το 2018 στο νέο Πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα