Η Audi εμπλουτίζει τη γκάμα της με εκδόσεις plug-in hybrid

Η Audi ανακοίνωσε την έλευση της υβριδικής έκδοσης plug-in hybrid σε τέσσερα μοντέλα της, τα Q5, A6, A7 και A8, τα οποία θα κοσμούν το περίπτερό της στην Έκθεση της Γενεύης.

Ξεκινώντας από τη ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας, Α8 L 60 TFSI e Quattro, να αναφέρουμε ότι εφοδιάζεται με έναν V6 κινητήρα 3,0 λίτρων που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα,

μία συστοιχία μπαταριών 14,1 kWh και ένα αυτόματο κιβώτιο Tiptronic οκτώ σχέσεων. Η συνολική απόδοση θα φτάνει τους 450 ίππους, η ροπή θα αγγίζει τα 71,2 kgm, ενώ σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη λειτουργία η αυτονομία φτάνει τα 40 km. Αντίστοιχα τόσο τα Audi Q5 50 TFSI e comfort και A6 TFSI 50 e comfort, όσο και το A7 50 TFSI e comfort διαθέτουν το ίδιο μηχανικό σύνολο με απόδοση 300 ίππους και ροπή 45,9 kgm.

Εάν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές επιθυμούν κάτι πιο δυνατό μπορούν να επιλέξουν την έκδοση «e trim», με την οποία η ισχύς αυξάνεται στους 368 ίππους και η ροπή στα 51,0 kgm. Να σημειώσουμε ότι και στα τρία μοντέλα η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει και εδώ τα 40 km, όμοια είναι και η απόδοση της μπαταρίας (14,1 kWh), ενώ ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται ενσωματωμένος στο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων.

Αμφότερες οι plug-in hybrid εκδόσεις των Q5, A6, A7 και A8 προσφέρουν τρία διαφορετικά οδηγικά set-up (EV, Auto και Hold). Στην πρώτη, το αυτοκίνητο κινείται αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, στην Auto και ανάλογα τις συνθήκες χρησιμοποιούνται και οι δύο (θερμικός και ηλεκτρικός) και στην Hold εξασφαλίζεται η καλύτερη φόρτιση της μπαταρίας. Επίσης, οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων μοντέλων θα μπορούν να χρησιμοποιούν το δίκτυο γρήγορης φόρτισης e-tron Charging, που ήδη λειτουργεί σε 18 συνολικά χώρες της Ευρώπης.

The post Η Audi εμπλουτίζει τη γκάμα της με εκδόσεις plug-in hybrid appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα