Η Audi διατηρεί τον πεντακύλινδρο κινητήρα turbo

Παρά τις πρόσφατες τάσεις των κατασκευαστών να κάνουν downsizing στους κινητήρες και να στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση, στην Audi Sport σκέφτονται να κρατήσουν τον πεντακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα τους.

Η Audi προχωρά προς το μέλλον είναι ήδη πολύ φιλική προς το περιβάλλον. Σε συνέντευξη του, ο επικεφαλής της Audi Sport

Oliver Hoffmann, παραδέχθηκε ότι ο turbo κινητήρας πέντε κυλίνδρων εξακολουθεί να αποτελεί μέρος των μελλοντικών σχεδίων της μάρκας και σύντομα θα πληροί τα πρότυπα εκπομπών Euro 7.

«Είναι πιο δύσκολο, αλλά δεν πρόκειται μόνο για το πόσο δύσκολο είναι», δήλωσε ο Hoffmann και πρόσθεσε: «Για τα πρότυπα ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουμε ιδέες για όλους τους κινητήρες μας, αλλά είναι θέμα χρημάτων που πρέπει να δαπανηθούν για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Για τον πεντακύλινδρο, έχουμε μια πολύ καλή ιδέα για να φτάσουμε αυτά τα πρότυπα».

Οι σκέψεις του Hoffmann έχουν επιβεβαιωθεί από τον σχεδιαστή προϊόντων της Audi Sport, Annette Mollhoff, ο οποίος δήλωσε: «Είναι το νούμερο ένα USP (Unique Selling Proposition) σε αυτά τα μοντέλα και κάθε φορά που ξεκινάμε το project ενός νέου μοντέλου, είμαστε χαρούμενοι που διατηρείτε τον κινητήρα».

Βοηθώντας το πεντάχρονο να ανταποκριθεί σε νέους κανόνες εκπομπών θα μπορούσε να γίνει με διάφορους τρόπους. Ένα σενάριο βλέπει ότι εργάζεται μαζί σε ένα ήπιο-υβριδικό σύστημα, το οποίο είναι ήδη ένα πρότυπο στη βιομηχανία. Επίσης, ο μύλος θα μπορούσε να πάρει εκκινητήρες / γεννήτριες και τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων.

Το πεντακύλινδρο μοτέρ της Audi, το οποίο έχει τις ρίζες του στο θρυλικό Quattro, χρησιμοποιείται στα RS3 Sportback, RS3 Sedan και TT RS, με κυβισμό 2500 κ.εκ. Αναμένεται να το δούμε και στο RS Q3 του 2020 και το πρώτο RS Q3 Sportback, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Υπάρχει επίσης η φήμη πως το επόμενο Volkswagen Golf R μπορεί να έχει τον ίδιο κινητήρα, αλλά δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση.

The post Η Audi διατηρεί τον πεντακύλινδρο κινητήρα turbo appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα