Γιατί ήρθαν σε διαμάχη η JLR με το Group VW;

Η Volkswagen απομακρύνεται όσο περνά ο καιρός από τα “απόνερα” του dieselgate προωθώντας τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως ασπιρίνη στο “αμαρτωλό” παρελθόν της. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται πρόσφατα τα VW ID.4, Porsche Taycan όπως και το Audi e-tron.

Ωστόσο, η γερμανική μάρκα θα μπορούσε να βρεθεί ξανά στα σχοινιά, καθώς η ITC των ΗΠΑ

διερευνά ισχυρισμούς για παραβίαση δικαιωμάτων που κατέχει η Jaguar Land Rover, με την τελευταία να έχει υποβάλλει επίσημη καταγγελία τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Η έρευνα είναι το επόμενο βήμα στο ζήτημα μετά την κατάθεση αγωγών στο Νιου Τζέρσεϋ και στο Ντέλαγουερ. Οι αγωγές κατατέθηκαν εναντίον της VW και θυγατρικών εταιρειών όπως, οι Porsche, Lamborghini και Audi, για τη χρήση “ορισμένων συστημάτων ελέγχου οχημάτων” για οδήγηση εκτός δρόμου, κάτι που η JLR πιστεύει ότι αποτελούν αποκλειστικά δικές της πατέντες.

Μεταξύ των οχημάτων που πιστεύεται ότι εμπλέκονται είναι τα Lamborghini Urus, Volkswagen Tiguan και Audi Q8, αλλά η λίστα περιλαμβάνει επίσης και άλλα SUV όπως τα Audi Q7, Porsche Cayenne, Audi Q5, A6 allroad και τα ηλεκτρικά e-tron.

Σύμφωνα με την JLR, αυτά τα μοντέλα “έχουν χρησιμοποιήσει κατοχυρωμένες πατέντες της JLR χωρίς πληρωμή ή άδεια”, επισημαίνοντας πως απλώς μετονομάστηκαν από την VW σε “βελτιωμένα συστήματα για οδήγηση σε διαφορετικές επιφάνειες οδήγησης, μακριά από την άσφαλτο”.

Στα προϊόντα Jaguar Land Rover, το συγκεκριμένο σύστημα αναφέρεται ως Terrain Response, το οποίο προσαρμόζει αυτόματα την ανάρτηση, την απόκριση του γκαζιού, το κιβώτιο ταχυτήτων, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες του τερέν, όπως είναι δηλαδή το χιόνι, η λάσπη, τα βράχια αλλά και η μαλακή άμμος.

Η Volkswagen είναι απόλυτα πρόθυμη να συμμορφωθεί, αλλά είπε ότι σε αυτό το στάδιο, δεν μπορεί να σχολιάσει καμία λεπτομέρεια της διαδικασίας. Η εταιρεία δήλωσε επίσης ακράδαντα ότι οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και θα υπερασπιστεί τη θέση της επί του θέματος.

Διαβάστε επίσης:

Νέο κέντρο R&D της Volkswagen για την ηλεκτροκίνηση

Η Volkswagen κάνει δοκιμές αμφίδρομης φόρτισης

To Volkswagen ID.6 σε δοκιμές εξέλιξης

The post Γιατί ήρθαν σε διαμάχη η JLR με το Group VW; appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα