Έρευνα ΣΟΚ: Πιστεύουν πως τα ηλεκτρικά κινούνται με βενζίνη!

Σε έρευνα που έκανε η Ford το 42% των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ, δήλωσε πως πιστεύει ότι τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα χρειάζονται… υγρά καύσιμα για να κινηθούν.

Ο Αϊνστάιν είπε κάποτε: «Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και δεν είμαι σίγουρος για τον πρώτο». Διαβάζοντας μία πρόσφατη έρευνα είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε με τον σημαντικότερο επιστήμονα του 20ου αιώνα. Ακούμε ή διαβάζουμε για αυτούς που πιστεύουν πως η γη

είναι επίπεδη, ή αυτούς που δεν κάνουν εμβόλια ακόμη και για ανθρώπους που λένε πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρειάζονται… βενζίνη για να κινηθούν. Ναι καλά διαβάσατε υπάρχουν και αυτοί και δεν το λέμε εμείς αλλά μία έρευνα την οποία έκανε η Ford σε όλη την Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Αυτό αποκάλυψε σε κείμενο, που δημοσίευσε στο διαδικτυακό περιοδικό «Medium», ο Ted Cannis υπεύθυνος της εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση. Σύμφωνα με την έρευνα, το 42% όλων των Αμερικανών πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα κινούνται με βενζίνη. Ίσως η ονομασία «ηλεκτρικά αυτοκίνητα» δεν ήταν αρκετά σαφής. Ο Cannis πιστεύει πως η ελλιπής εκπαίδευση είναι υπεύθυνη για αυτό και η Ford θα προσπαθήσει να βοηθήσει σε αυτό.

Εκτός από το 42% των Αμερικανών που πιστεύουν ότι οι τα Electric Vehicles λειτουργούν με καύσιμα (βενζίνη κυρίως), η έρευνα αποκαλύπτει επίσης και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Αναφέρει ότι το 90% των Αμερικανών και των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι τα αυτοκίνητα που κινούνται με ηλεκτρισμό είναι αργά.

Αλλά υπάρχει ένα θέμα που η Ford παρουσιάζει ως μύθο, αλλά στην έρευνα παρουσιάζεται με αντιφατικά στοιχεία: Την ικανότητα ρυμούλκησης των EV. Σύμφωνα με τις απαντήσεις, το 67% των Αμερικανών και το 68% των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα δεν μπορούν να ρυμουλκούν και να μεταφέρουν πράγματα αξιοπρεπώς. Το Tesla Model X είναι ένα EV που μπορεί να ρυμουλκήσει, αλλά οι YouTubers από το κανάλι TFLCar δημιούργησαν ένα video, που δείχνει ότι είναι δύσκολο να φορτιστεί το αυτοκίνητο με ένα τρέιλερ. Επιπλέον, διαπίστωσαν ότι τα ηλεκτροκίνητα που ρυμουλκούν καταναλώνουν ενέργεια δύο ή τρεις φορές μεγαλύτερη για τις ίδιες αποστάσεις.

Μέχρι τώρα οι εταιρίες δεν ανακοινώνουν τι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση. Αν το video είναι αληθινό, είναι το μόνο, που έχουμε  για την ικανότητα ρυμούλκησης των EV. Προς το παρόν, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες για ηλεκτρικά ανοιχτά φορτηγά. Η τεράστια ροπή του ηλεκτροκινητήρα δεν φτάνει, πρέπει να μεγαλώσει η αυτονομία ώστε όσα οχήματα με μπαταρίες ρυμουλκούν να μην χρειάζεται να σταματούν συχνά για φόρτιση.

The post Έρευνα ΣΟΚ: Πιστεύουν πως τα ηλεκτρικά κινούνται με βενζίνη! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα