Έρχεται ηλεκτρικό χάτσμπακ από τη Citroen

Εντός του 2020 η Citroen θα προσθέσει στη γκάμα της ένα ηλεκτρικό κόμπακτ χάτσμπακ που σταδιακά θα αποτελέσει διάδοχο των C4 και C4 Cactus.

Το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης Ami που παρουσίασε η Citroen είναι ένα αρχικό δείγμα του ηλεκτρικού προγράμματος της γαλλικής

εταιρίας για τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στην ηλεκτροκίνηση ανακοινώθηκε η έλευση ενός νέου χάτσμπακ το οποίο θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Το νέο μοντέλο θα έχει μια πιο συμβατική σχεδιαστική προσέγγιση σε σχέση με το C4 Cactus όμως θα έχει σχετικά αυξημένη απόσταση από το έδαφος η οποία πρακτικά θα το τοποθετεί κάπου ανάμεσα στα συμβατικά χάτσμπακ και στα SUV.

Ο νέος CEO της εταιρίας, Vincent Cobee μεταξύ άλλων τόνισε πως το νέο μοντέλο θα φέρει όλες τις παραδοσιακές αξίες της Citroen σε ότι αφορά τον σχεδιασμό, την άνεση και την καινοτομία αναφέροντας πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό μοντέλο καθώς τοποθετείται σε μια κατηγορία στην οποία η εταιρία έχει ένα ευρύ κοινό.

Το νέο μοντέλο της Citroen θα είναι το μόνο χάτσμπακ εντός του ομίλου PSA που θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Επιπλέον η ηλεκτρική γκάμα θα υποδεχθεί και ένα 9θέσιο Spacetourer το οποίο αναμένεται μέχρι του τέλος της χρονιάς. Τα δύο νέα μοντέλα θα πλαισιώσουν το επίσης φρέσκο Ami καθώς και την plug-in υβριδική έκδοση του C5 Aircross. Μάλιστα η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε πως μέχρι το 2025 θα υπάρχει τουλάχιστον μια ηλεκτροποιημένη έκδοση για κάθε μοντέλο της γκάμας της.

The post Έρχεται ηλεκτρικό χάτσμπακ από τη Citroen appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα